Wat is een glow up?

Wat is een glow up

Wat is een glow up van je huid? Welnu, dat is het laten oplichten van de huid waardoor je huid een gezonde en mooie uitstraling krijg.

Glow up geeft je huid glans en is ondertussen een hype die in bepaalde gevallen heel erg ver doorgevoerd wordt. Doorgaans echter is de glow up betekenis een huid die straalt en oplicht.

Wallen wegwerken met make up

Glow up laat niet alleen je huid stralen en glanzen, het is ook de manier van wallen wegwerken met make up. Want hoe zwaar je ook op stap geweest bent, met glow up ziet niemand daar de volgende dag nog iets van.

De wallen werk je weg en de rest van je gezicht laat je stralen. Glow up is meteen ook de perfecte look voor in de zomer. Het mooie is dat je snel en gemakkelijk een glow in je eigen gezicht kunt realiseren. Hoe? Dat vertellen we je hier.

Wat is een glow up? Begin met het hydrateren van de huid

Ook bij een glow up van de huid staat of valt succes met een hydraterende huid. Gebruik dus een goede moisturizer en zorg daarmee voor een goede basis waarop de make up aangebracht kan worden.

Met een foundation kun je op prima wijze oneffenheden wegwerken, zonder dat de huid meteen ook vlekken vertoont of droog of te vet wordt. Het is wel belangrijk de juiste kleur foundation te kiezen.

Tip: kijk vooral naar de kleur van je hals en niet naar de kleur van je gezicht. Je gelaat is in de regel lichter dan de hals.

Gebruik een concealer: wallen wegwerken met make up was nooit zo gemakkelijk

Onmisbaar om een glow up uitstraling te creëren is het gebruik van een concealer. De donkere plekjes in je gezicht kun je prima wegwerken met een goede concealer.

Dus ook de wallen onder je ogen. Breng met een concealer stick puntjes aan in de bekende driehoek onder de ogen, met de punt naar beneden. Met je vingers klop je vervolgens de concealer in de huid.

Ook shapen is belangrijk in het proces van glow up. Breng lichtere tinten in je gezicht aan. De dosering is daarbij erg belangrijk. Shape dus met mate.

Kies bij voorkeur voor een smeerbare highlighter

Dan de highlighter. Voor het aanbrengen van de zo gewenste glowy touch gebruik je bij voorkeur highlighter. Voor een smooth glow kun je het beste smeerbare highlighter gebruiken.

Wil je de meest natuurlijke glow realiseren, breng dan eerst de highlighter aan op je hand om het vervolgens op je gezicht te kloppen. Begin daarbij standaard bij de jukbeenderen.

Vervolgens breng je het aan op alle plekken in het gezicht dat je wilt laten oplichten en glanzen.

Minerale bronzer als de ultieme zomerse glow up

Ben je op zoek naar de zomerse glow? Denk dan eens aan een minerale bronzer. De ultieme zomerse make up is wel deze bronzer. De bronzer benadrukt de natuurlijke bruining van de huid en dat op uiterst subtiele wijze.

Breng de bronzer aan op de neus, het jukbeen, het voorhoofd of de kin. Door het aanbrengen onder het jukbeen benadruk je de natuurlijke, vrouwelijke schaduwen van het vrouwelijke gezicht. Bovendien lijkt het gezicht zo ook nog eens een stuk smaller.

Zo creëer je een gezonde glow en een stralend frisse gloed op je gezicht

Wil je steeds een gezonde glow en een stralende frisse gloed? Dan is het vooral zaak je huid steeds in de beste conditie te hebben. Dat valt of staat met het reinigen van je huid.

De eerste stap die je zet is dan ook het goed reinigen van de huid. Daarna, als je hoofdhuid dus heerlijk schoon is, verwen jij jezelf met een masker. Gebruik een basis van modder, klei of poeder en check de zuiverende ingrediënten van het masker.

Zorg dat je huid voldoende voeding krijgt en gebruik een moisturizer. Kies bij voorkeur een crème met etherische oliën.

Deze oliën kunnen namelijk de oneffenheden aanpakken en geven bovendien een zeer gezonde en natuurlijke teint. Vervolgens ga je aan de slag met de highlighter en tenslotte poeder jij je gezicht af.

Glow up betekenis kan sterk verschillen

De glow up betekenis kan voor iedereen anders zijn. Glow up staat voor glanzen en schijnen en dat laatste kun je heel letterlijk nemen. Glow up staat tegenwoordig zelfs centraal in televisieprogramma's waarbij een sterk lichtgevende make up aangebracht wordt.

Van een natuurlijke look is dan geen sprake meer, bijzonder is het uiteraard wel. De make up licht op op het moment dat het donker om je heen wordt.

Deze variant van glow up make up zie je steeds vaker bij het uitgaan, veel minder dus in het dagelijks leven als het effect ook amper zichtbaar is. De betekenis van glow up kan dus best verschillen van vrouw tot vrouw.