Wat is foundation?

Wat is foundation?

Foundation is de basislaag, waarop je daarna andere soorten make up aan kunt brengen. De foundation geldt als de basis van alles en zorgt ervoor dat de huid er egaal in textuur en kleur uitziet en ook blijft zien.

Kan je gezicht een lichtere of donkere tint geven

Foundation kan eveneens zorgen dat de huid er iets lichter of donkerder uitziet. Foundation geeft je gezicht dan dus een andere tint. Bij het aanbrengen van foundation is het belangrijk een vast patroon aan te houden.

Reinig en exfolieer de huid

In eerste instantie en nog voor je foundation gebruikt zorg je ervoor dat de huid goed gereinigd wordt. Je exfolieert de huid, dat wil zeggen dat je de dode huidcellen weg haalt en zorgt zo voor een mooie en gladde huid.

Zo egaliseer je de teint

Vervolgens gebruik je een foundation om de teint te egaliseren. Heb je de foundation aangebracht, pas dan gebruik je concealer. De discussie of je eerst concealer of eerst foundation gebruik laait steeds weer op. En dat terwijl het helder is dat je altijd eerst foundation gebruikt.

Wat zijn concealers dan precies?

Wat concealers zijn? Concealers maskeren huidverkleuringen en puistjes. De delen waar schaduw op valt maak je met een concealer lichter. Foundation en concealer samen zorgen voor een gelijkmatige en egale teint in je gezicht.

Gemakkelijker naarmate je het vaker doet

Heb je een vettere huid of is de T-zone vetter? Dan kun je eventueel wat matterende poeder om te fixeren en een glimmende huid zo tegen te gaan en uit te sluiten. Het aanbrengen van foundation is iets dat je steeds gemakkelijker afgaat naarmate je het vaker doet.

Werkt ook roodheid in je gezicht weg

Wat is foundation? Het is een make up product, speciaal om de huid een egale tint te geven. Is er sprake van roodheid in je gezicht, dan kan een klein laagje foundation dat wegwerken. Dat geldt eveneens voor andere vlekjes of onzuiverheden.

Met een kwast of met je vingers

Foundation kun je met je vingers aanbrengen. Je kunt eveneens een kwast gebruiken. Bij het aanbrengen van foundation laat je het gebied rond de ogen links liggen. Foundation is daar namelijk te zwaar voor.

Hydratatie van de huid

Heb je een droge huid, kies dan voor een foundation met een wat dikkere textuur. Deze foundation zorgt ook voor hydratatie van de huid. Heb je een vettere huid, dan gebruik je bij voorkeur een vloeibare foundation. Die is minder vettig op de huid en dat geeft een matte afwerking.

Korte streepjes en snelle bewegingen

Breng je foundation aan met een kwast, werk dan altijd met heel korte streepjes op je gezicht. Zet geen lange strepen, die blijf je namelijk vaak in je gezicht zien. Foundation aanbrengen met een kwast doe je met korte en snelle bewegingen.

Breng foundation aan met een spons

Foundation is ook nog eens aan te brengen met een speciale spons. Voor gebruik dompel je de spons onder stromend water en knijp de spons daarna goed uit. Het sponsje is zoiets groter, wat zachter en absorbeert het bij gebruik niet zoveel make up.

Gebruik bij voorkeur een dagcrème

Om ervoor te zorgen dat de foundation gedurende lange tijd op de plaats blijft, gebruik je bij voorkeur een dagcrème. Zo zorg je ervoor dat de basis goed is. Je gaat merken dat de foundation de hele dag prima blijft zitten door het gebruik van een dergelijke crème.

Je kunt eventueel een primer gebruiken

Je kunt ook kiezen voor een primer, een basislaag waarop de foundation egaal uitgewerkt kan worden. Primer zorgt dat er sprake is van een betere hechting. Heb je een drogere huid, gebruik dan een wat vollere primer. Heb je een meer vette huid, dan is een luchtiger product beter.

De innovatieve foundation van Meroda Cosmetics

Zeker is dat de foundation van Meroda Cosmetics geen onzuiverheden en rode vlekjes in je gezicht oplevert. De innovatieve foundation biedt juist bescherming aan de huid. Meroda Cosmetics bestaat pas kort maar is nu al bekend vanwege de innovatieve producten die het in de markt zet.

Aanrader: de Changing foundation van Meroda Cosmetics

Helemaal bijzonder is de Changing foundation. Deze foundation is geschikt voor elke huidskleur. Komt het in contact met de huid, dan neemt de foundation jouw unieke huidskleur aan. Een absolute aanrader.

Breng aan met een kwast

De Changing foundation zorgt voor bedekking met een natural look en geldt als een licht dekkend product. Het verbergt op geheel natuurlijke wijze de roodheid. De Changing foundation breng je bij voorkeur aan met een kwast.

Volledig dierproefvrij en vegan

De foundation veroorzaakt geen verstopte poriën en is bovendien hypo allergeen. Je kunt ook met een gevoelige huid dit product gebruiken. Het product is volledig dierproefvrij en vegan. Nog een extra reden dus om voor dit product te kiezen.