Welke poeder na foundation?

Als je foundation gebruikt, dan wil het nog wel eens gebeuren dat het effect een wat glanzende huid is. Dat geeft vaak een minder natuurlijke uitstraling en is voor de meeste mensen niet het effect dat gecreëerd moest worden met foundation.

Met een poeder creëer je een matte finish

Om dat effect weg te nemen, kun je gebruik maken van een poeder nadat je de foundation hebt aangebracht. Met een poeder creëer je een matte finish. Na het gebruik van een poeder ziet het geheel er een stuk natuurlijker uit.

De verschillende poeders hebben een ander effect

Het is goed te weten dat elk poeder een verschillend effect heeft. Belangrijkste effect is echter het terugbrengen van de natuurlijke uitstraling. Je hebt wat betreft poeders twee soorten; het compacte poeder en het losse poeder.

Loose biedt een lichtere dekking

Loose powder biedt vooral een lichtere dekking. Het geeft je een meer subtiele look. Kies je voor de compacte poedervorm om na het aanbrengen van foundation te gebruiken, dan heb je een betere dekking. Oneffenheden worden weggewerkt. Deze poeder zorgt voor een egale en matte huid.

Compacte poeder gemakkelijk mee te nemen in de tas

Nog een voordeel van het compacte poeder is, is dat je het makkelijker meeneemt in je tas. Zo kun je onderweg je make up nog even snel wegwerken. Met een los poeder wordt dat toch ietsje moeilijker.

Glanzend effect geeft een onnatuurlijk effect

Foundation aanbrengen kan ervoor zorgen dat er een glanzend effect ontstaat. Dat geeft een onnatuurlijke uitstraling. Met het gebruik van de juiste poeder wordt dit ongewilde effect voorkomen en creëer je alsnog de gewenste matte finish.

Poeder passend bij huidtype

Het is belangrijk om te zorgen dat je poeders gebruikt die passen bij het huidtype en de kleur van de huid. Kies je een veel te donker of te licht poeder dan krijg je ook een onnatuurlijke look. En daarmee schiet je opnieuw je doel voorbij.

Transparante poeder

Om die reden kun je ook kiezen voor een transparante poedervorm. Dat zit je altijd goed en zal er van een onnatuurlijke look geen sprake zijn. Overigens gebruik je bij voorkeur een kwast om de poeder op je gezicht aan te brengen.

Niet te veel poeder op de kwast

Gebruik een zogenaamde powder kwast (poederkwast in goed Nederlands) en zorg dat je niet te veel poeder op de kwast hebt zitten. Breng poeder het liefst in laagjes aan en breng het vooral ook plaatselijk aan. Op die manier voorkom je het effect dat ook wel een cakey gezicht genoemd wordt.

Zo blijft foundation de gehele dag op de plek

Poeder gebruik je in het algemeen om de make up mee te fixeren en om de huid mat te maken. Poeder zorgt ervoor dat de foundation die je hebt aangebracht de gehele dag op de plek blijft zitten. Dat geldt voor zowel de losse als de compacte vorm.

Compacte poeder en de vaste substantie

Kies je voor de compacte poeder, dan kies je voor een vaste substantie, iets dat uiteraard bij de losse poeder niet aan de orde is. Compacte poeder biedt je huid een zachte, matte en egale finish. De compacte poeder zorgt ervoor dat de foundation en concealer langer blijft zitten.

Test het op je kaaklijn

De beschikbare poeders heb je tegenwoordig in heel veel verschillende kleuren. Om de juiste kleur te selecteren, kun je het best testen op je kaaklijn. Dan krijg je het beste beeld van de kleur en of die past bij jouw huidskleur.

Positieve eigenschappen

De poeders na de foundation hebben dus verschillende positieve eigenschappen. Ze geven de huid een zachte en egale gloed De poriën worden door de poeders geminimaliseerd en dat voorkomt dat je huid er vettig uit komt te zien. Je foundation zit langer en loopt minder snel uit als het warm is.

Gele poeders en hyperpigmentatie

Veel gebruikte poeders zijn gele poeders. Deze poeders zijn perfect om blauwe en paarse verkleuringen van de huid te verzachten net als littekens en hyperpigmentatie. Heb je bruine en blauwe verkleuringen, dan kun je die beter verzachten met een mauve kleurig poeder. Ook de zogenaamde hyperpigmentatie en donkere kringen worden zo veel minder opvallend.

Voor een mooi egaal laagje

Het gebruik van een transparante poeder dan. Deze poeder biedt weinig tot geen dekking. Doel van een transparant poeder is om de glans die foundation kan veroorzaken tegen te gaan. Het moet een mooi egaal laagje op de huid achterlaten.

Neemt je eigen huidskleur aan

Door de Changing foundation van Meroda Cosmetics te gebruiken, reduceer je de kans op een glanzend effect. Deze unieke foundation neemt de huidskleur aan op het moment dat het in contact komt met de huid. De foundation zal minder snel een glanzend effect veroorzaken bovendien.

Foundation beschermt ook nog eens de huid

Meroda Cosmetics is innovatief en de producten zijn volledig dierproefvrij en vegan. Bovendien zijn ingrediënten toegevoegd die de huid op de beste manier beschermen. Aanrader dus, deze foundation van Meroda Cosmetics.