Make up spons schoonmaken

Bij Meroda Cosmetics doet men er alles aan om je huid te laten glanzen. Het nog jonge merk is bekend vanwege het in de markt zetten van nieuwe en zeer innovatieve cosmetica, cosmetica die geschikt is voor iedereen.

Voor elk huidtype en geslacht

Ondanks het feit dat de cosmetica geschikt is voor iedereen en voor elk huidtype en geslacht en de producten niet-comedogeen is en volledig dierproefvrij tot stand gekomen is en SPF bevat, kun je door eigen toedoen toch te maken krijgen met puistjes en onzuiverheden op de gezichtshuid.

Vuile spons kan onzuiverheden veroorzaken

Want hoe goed de producten van Meroda Cosmetics ook zijn, zoiets als een vuile spons die je gebruikt bij het aanbrengen van de foundation kan al voldoende zijn om, dergelijke ontsierende puistjes en oneffenheden te veroorzaken. Zorg dus dat je make up spons schoonmaken iets is dat je regelmatig op de agenda zet.

Hoe maak jij de make up spons dan goed schoon?

De grote vraag is natuurlijk hoe jij je make up spons schoonmaken dan precies doet. Welnu, er zijn verschillende manieren die ervoor zorgen dat de spons steeds schoon is. En een schone spons zal geen puistjes of onzuiverheden veroorzaken. Belangrijk dus de spons te reinigen.

Reinig je spons telkens meteen na gebruik

Het beste is om meteen nadat je de make up spons gebruikt hebt meteen te reinigen. Dat is in dit kader niets anders dan de spons onder de kraan houden. Door dat meteen te doen, haal je al het grootste deel van de foundation van Meroda weg. Daarmee heb je dus het halve werk al gedaan.

Probeer afwasmiddel en olijfolie

Wat je zeker ook kunt doen is de make up spons schoonmaken met behulp van een beetje afwasmiddel en olijfolie. Je smeert een beetje afwasmiddel op een bord en haalt de spons er goed doorheen. Vervolgens wrijf je de spons daarna over de palm van de hand.

Zo dood je alle bacteriën

Door afwasmiddel en olijfolie te gebruiken, dood je alle bacteriën. Vervolgens was je de spons onder de kraan. Dit doe je net zo lang tot er weer sprake is van helder water. Is dat het geval, dan kun je ervan uit gaan dat de spons goed schoon is.

Ook babyshampoo reinig je make up spons grondig

Een andere manier is je make up spons schoonmaken met babyshampoo. Je kunt ook een reguliere shampoo gebruiken. Kies dan wel voor een shampoo zonder parfum en voor een shampoo voor de gevoelige huid. Ook met dit product kun je de spons prima reinigen.

Reinig eens per week met een brush cleaner

Een methode die ook al vele gebruikt wordt om de make up spons schoon te maken is gebruik maken van een brush cleaner. Koop een goede cleaner die een korte droogtijd heeft. Heb je een brush cleaner gekocht, dan is het verstandig om tenminste eens per week de spons goed te reinigen.

Ook bacterie zeep is een probaat middel om je make up spons te reinigen

Een andere beproefde methode om je make up spons schoon te maken is bacterie zeep te gebruiken. Dettol is een mooi voorbeeld van een dergelijke zeep. Bacterie zeep is buitengewoon geschikt om je make up spons schoon te maken. De werkwijze is simpel.

Spoel uit met water

Je maakt de spons eerst vochtig en zeept de sp[ons vervolgens in met de bacterie zeep. Vervolgens spoel je de spons gewoon goed uit met water. Heb je dat gedaan? Laat de make up spons dan goed drogen op een schone handdoek. Kind kan de was doen.

Gewoon in de wasmachine

De was doen? Nou, zeg dat wel. Want je kunt de make up spons ook schoonmaken door ze gewoon in de wasmachine te doen. De sponsjes kun je inderdaad gewoon in de wasmachine doen. Je wast de spons vervolgens bij een temperatuur van 30 graden, en nooit hoger.

Niet samen met de witte was

Doe je make up spons niet bij de witte was. De kans bestaat anders dat de witte was onder de vlekken uit de spons komt te zitten. Doe de make up spons dus bij voorkeur in de was met donkere handdoeken. Die zullen niet gaan verkleuren door de spons.

Doe het sponsje in een waszakje

Het is verstandig om de sponsjes in een waszakje te doen als je gebruik gaat maken van de wasmachine. Op die manier bescherm je en de sponsjes en de wasmachine. Het resultaat mag er zijn, want de spons is echt perfect schoon geworden.

Volkomen onnodig

Het is uitermate belangrijk om de make up spons steeds goed schoon te maken. De reden is simpel. Hoe goed de producten van Meroda ook zijn, een vuile spons kan alsnog zorgen voor een onzuivere huid. En dat zou natuurlijk erg jammer en ook volkomen onnodig zijn. Een schone make up spons en de producten van Meroda Cosmetics, dat is de perfecte combinatie!