Eerst concealer of foundation?

eerst concealer of foundation

Vrouwen die zich regelmatig of zelfs elke dag opmaken die weten dat concealer en foundation onmisbare producten zijn.

Simpel gesteld zorg je met deze producten dat alle oneffenheden uit het gezicht weggehaald worden en dat het gezicht een egale teint krijgt.

Nu is de grote vraag die nog steeds gesteld wordt of je eerst concealer of foundation moet gebruiken. Lees hier de zoektocht naar het juiste antwoord.

Eerst concealer of foundation? Mening deskundigen is nogal verschillend

Een concealer zorgt voor egalisatie van de huidplooi en neemt onvolkomenheden in de huid weg. De teint wordt zo onberispelijk.

Veel mensen zeggen dat er geen waarheid bestaat als het gaat om de vraag eerst concealer of foundation. Het is, zo zegt een groep mensen, een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Veel vrouwen hanteren bovendien de make up techniek zoals die door hun moeder geleerd is. En die werkwijze houdt men vaak heel het leven aan.

Leg eerst de basis en breng dus eerst foundation aan

Bij alles wat je doet leg je eerst altijd de basis. Dat betekent in dit geval dat je eerst foundation aanbrengt op de huid. Kenners weten dat als je crème foundation of BB of CC-crème gebruikt, je altijd eerst foundation aanbrengt en vervolgens pas de concealer.

Foundation is ook bedoeld om de teint in je gezicht te egaliseren en verkleuringen in het gezicht te laten verminderen. Breng je de foundation niet als eerste aan, dan is het vervolgens lastig te bepalen hoeveel concealer nu precies nodig is om ze te verlichten en op te helderen.

Bovendien zeggen veel gebruikers dat als je eerst concealer aanbrengt, je het effect wegneemt als je er foundation overheen doet. Daarmee zou het dus een overbodige handeling zijn.

Je kunt ook kiezen voor een mix van concealer en foundation

Wat ook een optie is voor de notoire twijfelaar is dat je de concealer als foundation gebruikt. Hoe? Dat kun je doen door foundation een beetje te mengen met een moisturizer of serum met concealer.

De concealer is er specifiek voor het weghalen van de oneffenheden. Met foundation krijgt jouw gelaat bovendien een egale tint. Concealer heb je in verschillende kleuren, het is een gegeven dat een groene concealer geschikt is om met name rode vlekjes weg te werken.

Gele concealers werken wallen weg en roze concealers helpen eveneens wanneer je wallen onder de ogen hebt. De oranje concealer tenslotte, is in staat de licht blauwe plekjes weg te werken.

Concealer breng je idealiter aan met een kwast, al zijn je vingers ook een prima alternatief.

Zonde van de tijd en van de hoeveelheid concealer die je gebruikt

Ga je voor het eerst met foundation en concealer aan de slag? Houd dan de stelregel aan dat je eerst de foundation aanbrengt voor je met concealer gaat werken. Laat de foundation eerst de huid egaliseren.

Hiermee heb je al behoorlijk wat concealer nodig om elk pukkeltje en oneffenheid in je gezicht weg te werken. Bovendien is het zo dat als je eerst concealer aanbrengt, de kans aanwezig is dat je de helft van de concealer als het ware weggeeft.

Dan is het echt zonde van de tijd dat je alsnog de concealer aan gaat brengen. Daarnaast is het pure verspilling als je eerst foundation en pas dan concealer op je gezicht aanbrengt.

Waar voel jij je het meest prettig bij?

Eerst concealer of foundation? De vraag zal nog wel even aanhouden. Het goede antwoord ligt ergens in het midden al lijkt het logischer eerst foundation aan te brengen.

Niet voor niets is de letterlijke vertaling van foundation ‘basis’. En de basis is altijd het eerste wat je aanbrengt. Voor het overige is het vooral een kwestie van waar jij je goed bij voelt. Dat is dan ook het enige juiste antwoord op deze best lastige vraag.

Breng concealer aan daar waar dat nodig is

Wat je niet moet vergeten is dat concealer geen alternatief is voor foundation. Je gebruik beide producten dus bij voorkeur samen. Wil je nu meer dekking, gebruik dan zeker altijd foundation na gebruik van concealer.

Breng concealer altijd aan daar waar het echt nodig is en laat de concealer vooral aansluiten bij jouw natuurlijke teint. Heb je nu een wat meer droge huid, neem dan bij voorkeur geen vloeibare concealer met matte finish.

Dan wordt je drogere huid namelijk alleen maar meer benadrukt. Veel gebruikers van beide producten kiezen ondertussen eerst voor foundation. De reden is simpel; doe je het andersom, dan smeer je met het aanbrengen van foundation de gebruikte concealer gemakkelijk weg.

Dit geldt niet voor de donkere kringen onder de ogen. In dat geval gebruik je bij voorkeur geen foundation, maar alleen concealer. Met je vingers breng je dan de concealer aan onder de ogen om de donkere kringen onder de ogen weg te werken.