Foundation lichter maken hoeft niet moeilijk te zijn

Het kan gebeuren dat je een foundation gekocht hebt die in de praktijk echter aan de donkere kant is. Jammer natuurlijk, maar er is wel degelijk iets aan dit probleem te doen. We geven je hier enkele tips die helpen om je foundation lichter te maken.

Foundation is de basislaag onder de rest van de make-up

Voor de goede orde; foundation wordt ook wel fond de teint genoemd. Normaliter breng je het aan op de gehele huid van het gezicht en ook de nek. Foundation vormt de basislaag onder de andere toegepaste make-up soorten. Het heeft als doel dat de huid egaal in textuur is en de kleuren er goed uitkomen

Om de foundation lichter te maken zorg je dat je witte handcrème, een base borstel, een leeg bakje, compacte gezichtspoeder, lichte crème oogschaduw, moisturizer en bodylotion bij de hand hebt. Dan kan er eigenlijk niets mis gaan.

Gebruik moisturizer als jij je foundation lichter wilt maken

De eerste oplossing die helpt foundation lichter maken is het gebruik van moisturizer. Wat je doet is de te donkere foundation te mixen met een moisturizer.

Doe wat foundation aan de bovenkant van de hand en voeg steeds een beetje moisturizer aan toe. Dit doe je net zo lang tot je wél de perfecte kleur van de foundation hebt en die breng je vervolgens op je gezicht aan.

Gebruik lichte poeder om de foundation op kleur te maken

Je kunt eveneens gebruik maken van een lichte poeder om je foundation lichter te maken. Misschien heb je wel lichte poeder thuis die je gebruikt voor highlighters in je gezicht.

Je smeert foundation op je gezicht, zoals je dat normaal zou doen als de foundation wel de juiste kleur had. Door toevoeging van de lichte poeder merk je al snel dat de foundation lichter wordt.

Gebruik een speciale spons of gebruik foundation als bronzer

Je kunt ook gebruik maken van de spons; een vochtige spons voor het aanbrengen van foundation. De spons kan de kleur wat lichter laten lijken. Je gebruikt een speciale make-up spons en je merkt al vrij snel effect in de zin dat foundation lichter wordt.

Is je foundation simpelweg veel te donker en zie je er geen heil in om het lichter te maken, dan kun je de gekochte foundation altijd nog gebruiken als bronzer of voor contouren.

Gebruik een beetje handcrème en oogschaduw om foundation lichter te maken

Er is nog een optie om de gekochte foundation lichter te maken. Om foundation lichter te maken gebruik je een handcrème en oogschaduw. Je doet de gekochte foundation in een bakje en voegt twee eetlepels handcrème toe.

Je mixt de foundation met de handcrème net zo lang toe tot de lichte sporen van de toegevoegde crème zichtbaar worden. Wat je dan doet is het toevoegen van een halve theelepel crèmekleurige oogschaduw.

Je mengt alles nu door elkaar. Voeg nog eens twee snufjes compacte gezichtspoeder aan het geheel toe.

Vervolgens is het weer een kwestie van mengen. Is dat klaar, breng het dan aan op je gezicht. Is het nog niet helemaal in orde, voeg dan handcrème, oogschaduw en gezichtspoeder toe. Dit doe je net zolang tot de kleur helemaal naar je zin is.

Kies bij voorkeur voor een geurloze moisturizer

Foundation lichter maken kan ook door vochtinbrenger of een bodylotion toe te voegen aan de foundation. In eerste instantie doe je foundation in een bakje en voeg je moisturizer toe.

In de ideale situatie kies je een geurloze moisturizer om te mengen. Je voegt een behoorlijke hoeveelheid vochtinbrengende crème aan de foundation toe en dit meng je vervolgens goed. Het mengen hiervan dien je wel zorgvuldig te doen. Je houdt de kleur steeds goed in de gaten.

Blijft het te donker, voeg dan wat meer foundation of van de vochtinbrengende crème toe.

Te veel aan mengsel kun je prima voor een volgende keer bewaren

Foundation lichter maken hoeft dus niet heel erg moeilijk te zijn. Mocht je nou veel te veel gemengd hebben, dan kun je dit mengsel prima bewaren.

Doe het gewoon in een schone bak en bewaar het op een droge en donkere en goed geventileerde plaats. Kun je het later nog een keer gebruiken.

Je kunt bij de methode om foundation lichter te maken in plaats van handcrème ook zonnebrandcrème toepassen. Dit geeft een nog iets lichter tintje aan de foundation. En dat is dus precies waarnaar je op zoek bent.

Let wel op als je een gevoelige huid hebt

Let wel op. De mengsels kunnen schadelijk zijn voor de meer gevoelige huid, als je eczeem hebt of een ander huidprobleem. Probeer het daarom eerst op een klein deel van het gezicht.

Pas als dat geen reacties oplevert, kun je de aangepaste foundation ook op de rest van je gezicht en de nek aanbrengen. Dan weet je dat er geen reacties op zullen treden.