Wat te doen tegen droge huid?

wat te doen tegen droge huid

Wat te doen tegen droge huid? Goede vraag, want een droge huid is allesbehalve prettig en kan voor nogal wat klachten zorgen. Je gezicht geeft steeds een trekkend gevoel.

Je huid kriebelt, wordt schilferig en je hebt steeds jeuk. Zeker de helft van de mensen in ons land heeft regelmatig te maken met een droge huid.

Soms is het een kwestie van genen en zit een droge huid in de familie, in andere gevallen wordt te veel talg aangemaakt. Ook kan een droge huid een reactie zijn op producten waarin parfum is opgenomen.

Wat te doen tegen droge huid?

Wat te doen tegen droge huid? De symptomen van een droge huid zijn duidelijk. Je hebt schilfers, je huid is gevoeliger en voelt vooral trekkerig aan en de huid is veel gevoeliger.

Je huid jeukt steeds en krijgt vaak rode vlekken. Zaak dus dit proberen te voorkomen en om als de klachten er al zijn weten wat te doen bij droge huid. De beste manier om een droge gezichtshuid te voorkomen is een goede gezichtscrème te gebruiken.

Het is voorts belangrijk de huid niet te nat te laten worden. Ga minder lang onder de douche en smeer je gezicht na het douchen goed in met de genoemde crème.

Probeer verder contact met irriterende stoffen te voorkomen. Denk ook aan de goede luchtvochtigheid in je woning en eet en drink vooral gezond.

Tips tegen droge huid

Een droge huid voorkomen is dus het halve werk. Dat kan ook prima. Voldoende water drinken bijvoorbeeld, kan helpen om een droge huid te voorkomen.

Dat geldt ook voor gezond en vooral ook gevarieerd te eten. Voldoende slaap is ook iets waardoor je de kans op een droge huid helpt te reduceren.

Ook voldoend tijd nemen voor ontspanning is belangrijk en vermindert de kans op een droge huid. Korter douchen kan eveneens helpen en dat geldt ook voor het gebruik van een milde zeep.

Wat te doen bij droge huid?

Kies je voor een dagcrème, kies dan voor een dagcrème zonder geur- en kleurstoffen. Zorg eveneens dat er geen alcohol in de crème zit. Je kiest voor een hydraterende crème die bij voorkeur over antioxidanten en verzachtende stoffen bevat.

Ook de keuze voor een foundation kan invloed hebben op de droge huid. Als je een droge huid hebt, gebruik dan het liefst een foundation op oliebasis, een vloeibare foundation dus.

Deze vloeibare versie matcht perfect bij de kleur en de textuur van de eigen huid. Zo creëer je een natuurlijke dekking. Gebruik bij voorkeur geen sticks en laat ook de foundation poeder bij een droge huid bij voorkeur achterwege.

Wat te doen tegen droge huid gezicht?

Een oorzaak van een droge huid die nog wel eens onderschat wordt is overigens de luchtvochtigheid in huis. Je kunt wel een crème gebruiken die goed werk doet, het is daarna wel zaak steeds de juiste vochtbalans in de gaten te houden.

Als je verstandig bent dan zorg je voor een luchtbevochtiger op de slaapkamer. Zo weet je zeker dat je huid de gehele nacht gehydrateerd wordt en dat ook de huidbarrière hersteld wordt.

Heb je in je huis de juiste vochtbalans, dan heb je die ook meteen voor je gezicht. Idealiter gebruik je dus een goede basis crème en plaats je een luchtbevochtiger op de slaapkamer.

Wat te doen tegen droge huid: smeer zonnebrand crème

Wat te doen bij droge huid? Dat is ook de huid insmeren met zonnebrandcrème als buiten de zon schijnt. Daar zijn ook nogal eens wat misverstanden over. Is er zon buiten? Dan wil je daar natuurlijk van genieten.

Maar vergeet je zonnebrandcrème aan te brengen, dan is zonlicht ook funest voor je huid. De straling tast namelijk de huid aan.

Je krijgt sneller rimpels, pigmentvlekken en de zon kan eveneens zorgen voor een extreem droge huid. Een zonnebrand crème voedt juist de huid en geeft het een vitale en vooral ook levendige blos.

Pas op met parfumstoffen en conserveringsmiddelen

Met een droge huid is het ook oppassen met cosmeticaproducten. Zeker de zogenaamde synthetische ingrediënten in verzorgende crèmes en lotions kunnen de zuurmantel van de huid aantasten.

Zeker parfumstoffen en conserveringsmiddelen zijn daar debet aan. Daardoor kan de huid de barrièrefunctie niet meer voldoende aanspreken. Het resultaat is een droge huid.

En dat wil je niet. Behalve het kiezen van de juiste cosmeticaproducten, is met name een gezonde leefwijze belangrijk om een droge huid te voorkomen.

Diverse oorzaken en verschillende oplossingen

Kortom; een droge huid kan verschillende oorzaken hebben en er zijn ook verschillende manieren om er iets aan te doen. Doe dat zeker ook, want een droge huid kan bijzonder vervelend zijn.

Het is veel meer dan alleen een beetje jeuk. Heb jij echt een extreem droge huid, dan is het zelfs lastig goed te werken of te studeren.