Wat voor huid heb ik?

Om je huid steeds op de beste wijze te verzorgen is het goed om te weten wat voor huid je hebt. Het antwoord op de vraag wat voor huid heb ik kan een droge, een extreem droge, een vette of een gecombineerde huid zijn. Alle huidtypen vragen om een specifieke verzorging en dus ook specifieke producten.

Zo weer zacht en stralend

Door het toepassen van alleen de juiste verzorgingsproducten, wordt de huid weer zacht en stralend. Kies producten op basis van de specifieke behoeften van jouw type huid. Alleen als je weet wat voor huid heb ik kun jij die huid optimaal beschermen.

Zo herstel je de beschermlaag van de huid

Zo kun je te maken hebben met een droge huid. Een droge huid heeft veel verzorging nodig. Bij een droge huid worden de beschermlagen van de huid snel aangetast. Je huid droogt uit, kan barsten en ruw aanvoelen. Gebruik rijke crèmes en maskers om de beschermende laag te herstellen.

Een extreem droge huid

Het kan nog droger, want het antwoord op de vraag wat voor huid heb ik kan ook een extreem droge huid zijn. In dat geval heeft je huid vooral lipiden en vocht nodig. Op die manier kan de natuurlijke bescherming van de huid weer in orde gemaakt worden. In dat geval heb je baat bij volle, intensieve en zeer verzorgende crèmes.

Glad en soepel

Een normale huid voelt glad en soepel aan. Heb je droge zones in je gezicht, dan geeft dat een gespannen gevoel. Bij een normale huid is sprake van een zacht en soepele huid. Er is sprake van een goede doorbloeding. Toch heeft ook een normale huid wel degelijk vocht en bescherming nodig.

Lichte, vochtinbrengende lotion

De gezonde huid vraagt echter beduidend minder dan de droge of de extreem droge huid. Een normale huid heeft genoeg aan een lichte, vochtinbrengende lotion. Dat is vaak al voldoende. Vergeet nooit om de normale huid ook goed te verzorgen en voorkom dat de normale huid een droge huid wordt.

Vervelende jeukende plekken

De droge huid behandel je met vochtinbrengende verzorgingsproducten. Doe je niets, dan ontstaan gegarandeerd jeukende plekken. Heb jij een sterk jeukende huid die ruwer aanvoelt, dan is sprake van een extreem droge huid. Gebruik rijke verzorging en herstel zo de beschermlaag.

De vette huid

Een veel voorkomend antwoord op de vraag welke huid heb ik is ook de vette huid. Of in elk geval delen van het gezicht die vet zijn. Op de vette plekken zijn de poriën goed zichtbaar. Ook zie je er snel verstoppingen en mee-eters, ontstaan.

Een gecombineerde huid is vet en droog tegelijk

Je kunt ook nog een gecombineerde huid hebben. Dat is een huid met vette delen vaak rond de T-zone. Dat is het gebied rond het voorhoofd, neus en kin. De andere delen van het gezicht kunnen dan gewoon normaal zijn of zelfs droog.

Reactiviteit van de huid

Welk type huid je hebt is genetisch bepaald. Je kunt het huidtype vaststellen op basis van de talgproductie en ook op basis van de reactiviteit van de huid. Zo staat een hyperactieve talgklier voor een vette huid. Een traag werkende talgklier zorgt aan de andere kant juist voor een droge huid.

Tekort aan talg

Een te droge huid betekent een tekort aan talg. De droge huid is niet goed voor de conditie van de huid in het algemeen. Zo staat een droge huid garant voor een voortijdige huidveroudering. En dat wil je dus zien te voorkomen en dat kun je ook voorkomen. Simpelweg door de juiste producten te gebruiken.

Zo herken je een normale huid

Een normale huid kun je gemakkelijk herkennen. Je huid voelt dan niet droog aan en is niet vet. Je poriën zijn klein en je hebt zelden of nooit onzuiverheden of mee-eters op de huid. Reinig je de huid, dan voelt de huid zacht aan. Je hebt bovendien geen glimmende neus, kin en geen schrale wangen.

Gebruik alleen de beste producten

Om je huid ook in goede conditie te houden is het goed altijd alleen de beste producten te gebruiken. Dat geldt zeker ook voor de foundation die je kiest. Wat dat betreft is het gebruiken van de foundation van Meroda Cosmetics een aanrader.

Jonge aanbieder van de beste foundation

Meroda Cosmetics is een nog jonge aanbieder van alleen de beste foundation. Nooit krijg je van de foundation rode plekken of onzuiverheden in het gezicht. Met deze foundation is je huid altijd fris en stralend. Uiteraard is dierproefvrij gewerkt bij de ontwikkeling van de foundation.

Neemt jouw unieke kleur aan

Bekend is de Changing foundation, een foundation die en gezond is voor je huid en geschikt is voor alle huidskleuren. Komt de foundation in contact met de huid, dan neemt het jouw unieke kleur aan. De producten van Meroda Cosmetics bieden ook nog eens een beschermende werking.