Make up tips foundation

Foundation op de juiste manier aanbrengen kan soms een uitdaging zijn. Wil jij je foundation graag op een betere manier kunnen aanbrengen? Dan hebben we hieronder een aantal belangrijke tips voor je.

Me onze make up tips foundation wordt het veel eenvoudiger om foundation mooi op je gezicht aan te brengen. Na het lezen van onze tips weet je onder andere welke foundation je moet kiezen.

Het kiezen van de juiste kleur

Foundation is er vooral om oneffenheden weg te werken. De kleur foundation moet dus zoveel mogelijk overeenkomen met de kleur van je huid. Als je foundation goed aanbrengt, zie je dus bijna niet dat je het gebruikt.

Het kiezen van de juiste kleur kan een uitdaging zijn. Een van de make up tips foundation die je vaak hoort, is dat je naar de kleur van je aderen moet kijken om te bepalen of je een warme of koude teint hebt. Heb je groene aders in je pols, dan heb je een warme teint. Wie blauwe aders heeft, heeft een meer koude teint.

Als je er zeker van wilt zijn dat je de juiste foundation gebruikt, is het aan te raden om voor de Meroda Changing Foundation te gaan. Die foundation past zich namelijk aan op de kleur van je huid, waardoor je nooit de verkeerde keuze kunt maken.

Door voor de Meroda Changing foundation te kiezen, hoef je niet bang te zijn dat er verschil te zien is rondom je hals. Wanneer je foundation niet de juiste kleur heeft, kan het soms net lijken alsof je een masker op hebt.

Een van de belangrijkste make up tips foundation

Een van de belangrijkste make up tips foundation is misschien nog wel dat je de huid goed moet reinigen voor het aanbrengen en voordat je naar bed gaat. Doe je dit niet, dan kunnen je poriën verstopt raken.

Zorg er dus altijd voor dat je huid goed schoon is voordat je begint met het aanbrengen van foundation. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een hydraterende crème te gebruiken, voordat je de foundation aanbrengt. Dat is zeker aan te raden als je vaak last hebt van een droge huid.

Begin met aanbrengen op een aantal plekken

Nog een van de meest belangrijke make up tips foundation, is om de foundation eerst aan te brengen op bepaalde punten. Breng de foundation eerst aan op je voorhoofd, wangen en kin. Vanaf die plekken kun je de foundation vervolgens verspreiden.

Door de foundation eerst op belangrijke plekken in het gezicht aan te brengen, voorkom je dat je een cake-look krijgt. Dat is natuurlijk iets waar je niet op zit te wachten. Omdat je de make-up vanaf deze punten uitsmeert, zal de laag foundation niet snel te dik worden.

Aanbrengen met neerwaartse bewegingen

Gebruik je foundation die vloeibaar is? Gebruik dan neerwaartse bewegingen om de foundation aan te brengen op je gezicht. Zo zal de foundation er op zijn best uitzien.

Iedereen heeft immers kleine haartjes op het gezicht. Door de foundation met neerwaartse bewegingen aan te brengen, gaan die haartjes plat liggen. Doe je dit niet, kan foundation ervoor zorgen dat de haartjes meer opvallen.

Combineren met een highlighter

Oogt je gezicht na het aanbrengen van je foundation wel erg mat? Dan is een van onze make up tips foundation om nog een highlighter aan te brengen. De highlighter zorgt ervoor dat je gezicht weer gaat stralen. De highlighter breng je aan op je neus, voorhoofd en kin.

Een highlighter is ideaal als je een dekkende foundation hebt, maar niet die matte look wilt. De highlighter zal dan weer meer vorm aan je gezicht geven.

Overweeg een setting spray

Het kan een goed idee zijn om ook eens een setting spray te overwegen. Deze spray zorgt ook voor een meer stralend effect. Daarnaast zorgt de setting spray ervoor dat de foundation goed blijft zitten.

Een setting spray is ideaal als je weg van huis gaat en niet de tijd hebt om je foundation onderweg nog bij te werken. Dan is het wel zo prettig als je zeker weet dat je make-up goed blijft zitten.

Gebruik een hulpmiddel voor het aanbrengen van de foundation

Wil je er zeker van zijn dat je de foundation niet te dik aanbrengt? Dan kun je een hulpmiddel gebruiken waarmee je de foundation eenvoudiger kunt aanbrengen. Neem bijvoorbeeld een stipppling brush.

Het voordeel van de stippling brush is dat je de foundation niet snel te dik aanbrengt. Met deze brush wordt het eenvoudig om een natuurlijke look te creëren. Dat komt doordat de haren van de brush relatief ver uit elkaar staan. Daardoor breng je niet meteen een dikke laag aan op de huid.

Foundation aanbrengen kan wel met de vingers, maar het kan dan net iets lastiger zijn om die natuurlijke look te krijgen.