Beste tips voor blush aanbrengen

blush aanbrengen

Wat er binnen de wereld van make-up ook aan de hand is, blush overleeft alle stormen en blijft gewoon de favoriete make-up van heel erg veel vrouwen.

Gek genoeg weten veel van de gebruikers nog steeds niet hoe ze blush nou eigenlijk op de beste manier aan kunnen brengen. Daarom lees je hier alles over blush aanbrengen.

 

Kwast op de wang en richting de oren

Het zal veel vrouwen bekend voorkomen. Je zet de kwast gewoon op de wang en strijkt vervolgens richting de oren. Blush aanbrengen op deze wijze komt ontzettend vaak voor.

Experts echter, zijn een andere mening toegedaan. Die vinden dat blush aanbrengen andersom dient te geschieden. Dat menen ze in de wetenschap dat het product altijd blijft zitten op de plek waar de blush voor de eerste eer de huid raakt.

Omdat er echter in negen van de tien gevallen al veel kleur in de wangen zit, kan het zeker rond dat gebied zomaar eens wat teveel van het goede worden. En dat wil je niet.

Begin je vanaf de slapen met blush aanbrengen en werk je in de richting van de wang, dan is het probleem er dus niet. De kleurverdeling is dan natuurlijker en krijg je iets dat lijkt op een optische facelift.

De vorm van je hoofd heeft invloed op het aanbrengen van blush

Kijken we naar het aanbrengen van blush en de vorm van het hoofd. Want de vorm van je hoofd heeft invloed op het op de beste manier aanbrengen van blush. Heb jij een wat langer gezicht?

Dan is het juist zaak wat extra aan te brengen op de appeltjes op de wangen. Die lijn trek je door in de richting van de slaap. Zorg er wel voor dat het product op subtiele wijze overvloeit naar de neus.

Doe je dat niet, dan kan zomaar eens een harde lijn ontstaan die ineens stopt. Als de jukbeenderen een voorname positie innemen, dan verdient het aanbeveling om de blush ietsje naar beneden door te trekken.

Een tip dan nog; stip eens een vleugje blush aan op je voorhoofd en de zijkanten van de wenkbrauwen. Op die manier ontstaat als het ware één geheel.

Houd rekening met de prominent aanwezige jukbeenderen

Je kunt ook een meer hartvormig gezicht hebben, iedereen is immers anders. Heb je een gezicht als een hartvorm? Dan heb je vaak prominent aanwezige jukbeenderen en een wat smallere kin.

Breng het product aan vanaf de bovenkant van de slaap tot de jukbeenderen. Je mag nu wel ietsje meer blush gebruiken. Zorg dan wel dat je alles keurig verspreid in de richting van de slaap.

Op de appels van je wangen

Kijk je in de spiegel en ontdek je een meer vierkant gezicht? Dan is het zaak om de hoeken van je gelaat wat zachter te maken. Je kunt dan de blush over het gehele jukbeen aan stippen, in de richting van je wenkbrauwen.

Vervolgens veeg je het product vanaf het jukbeen omhoog, in de richting van uiteraard de wenkbrauw. Met een ronder gezicht doe je het nog weer anders. Je zet de blush dan op de appels van de wangen en je veegt het daarna omhoog in de richting van de slapen.

Veeg vooral niet in de richting van de neus. Doe je dat wel, dan maak je het gezicht namelijk nog ronder.

Veeg het product eerst richting je oorlel

Er zijn ook mensen die een gezicht hebben dat je eerder als ovaal zou omschrijven. De jukbeenderen zijn ook dan weer prominent aanwezig. Breng dus als eerst blush op de jukbeenderen aan.

Vervolgens veeg je het product richting de oorlel en van daaruit naar je slaap. Dan rest eigenlijk nog een belangrijk aspect van het aanbrengen van blush: doe je dat met je vingers of met een kwast?

In algemene zin kun je stellen dat als je poederblush gebruikt, je dit bij voorkeur doet met een fijne blushkwast. Kies je voor een crème blush of een blush stick, dan kun je dat ook prima met je vingers op je gezicht aanbrengen.

Kies je voor een kwast of voor de vingers?

Je gebruikt blush voor diverse doeleinden en daarbij past steeds een speciale blush. Wil je gewoon een gezondere glow? Kies dan voor een crème. De poederblush is juist weer ideaal geschikt als je bepaalde delen van je gezicht wilt accentueren.

En zo is het van verschillende factoren afhankelijk wat voor jou nou de beste blush is. Heb je dat product gevonden? Dan kijk je naar de wijze van aanbrengen en kies je voor een kwast of voor je vingers.

Gebruik je kwasten? Maak die dan zeer regelmatig schoon. De kwasten namelijk, kunnen al snel een broeinest van bacteriën worden, terwijl ook dode huidcellen nog wel eens in de kwast willen blijven hangen. En dat is wel het laatste dat je wilt natuurlijk.