Hoe maak je make up kwasten schoon?

Hoe maak je make up kwasten schoon

Uiteraard heb je om elke dag opnieuw de make up op de juiste wijze aan te brengen de beste kwasten. En elke dag opnieuw zorgen ze ervoor dat je er stralend uitziet.

Althans, als je de kwasten regelmatig schoon houdt. Vaak wordt het belang van de kwasten nogal eens onderschat en beseffen mensen niet hoe belangrijk het is om met schone kwasten te werken.

Make up kwasten schoonmaken is niet heel erg ingewikkeld

Je make up kwast schoonmaken is van wezenlijk belang als jij steeds op perfecte wijze de make up aan wilt brengen. Je moet de make up kwasten wassen voor het beste resultaat.

En dat wordt nog wel eens vergeten. Het is in dat kader goed te weten dat de kwasten niet alleen vuil worden door de make up en volop make up resten bevatten.

In de kwasten blijven ook huidschilfers en bacteriën achter. Maak je dat niet schoon, dan breng je de bacteriën en schilfers de volgende keer dus weer aan op je gezicht. En dat is wel het laatste wat je wilt.

Make up kwasten wassen doe je eens per week

Gebruik je elke dag een kwast, dan hoef je niet beslist elke dag de make up kwasten te wassen. Het is dan echter wel belangrijk dit eens per week te doen. Dan blijft de kwast namelijk gevrijwaard van schilfers en bacteriën.

Breng je met een vervuilde kwast de make up aan, dan bestaat de kans dat de poriën van je gezicht dicht gaan zitten.

Dat levert in de regel puistjes op. In nog ergere gevallen kan je huid zelfs gaan ontsteken. Dan ben je nog verder van huis.

Hoe maak je make up kwasten schoon?

Hoe maak je make up kwasten schoon? Welnu, je kunt dit op verschillende manieren doen, die we hier toelichten. Zo kun je voor make up kwasten te wassen gebruik maken van een zogenaamde brush cleaner.

Je reinigt dan met een zeep die speciaal gemaakt is om kwasten snel en op grondige wijze te reinigen. De cleanser schaf je doorgaans aan in een sprayflesje.

De spray breng je aan op de kwasten. Vervolgens veeg je de kwast schoon met een tissue of een doekje. In de meeste gevallen bevat dit product alcohol. Dat zorgt ervoor dat de bacteriën op de kwasten geen kans krijgen en verdwijnen.

Gebruik babyshampoo en water om de kwasten te reinigen

De make up kwast schoonmaken kun je eveneens doen met shampoo en water. Bij voorkeur gebruik je babyshampoo om de kwasten te reinigen. Je maakt een sopje met milde shampoo en wat water.

Je haalt vervolgens de kwasten door het water en gebruikt je handen om het vuil uit de haren te wassen. Zorg er voor dat alleen de haren van de kwast vochtig worden.

Je zult al snel zien dat het gebruikte water verkleurt en dat de vervuiling de kwast verlaat. Gebruik bij voorkeur koud en lauw water. Heet water en brushes blijkt in de praktijk namelijk niet de meest gelukkige combinatie.

Maak de kwasten schoon met olijfolie en afwasmiddel

Daarmee hebben we beslist nog niet alle opties die er zijn om de kwasten te reinigen benoemd. Je kunt namelijk ook prima gebruik maken van olijfolie en afwasmiddel.

Deze oplossing doodt bacteriën en bovendien krijgen de haren van de kwasten de enige juiste verzorging waardoor ze langer mee gaan. Je gebruikt bij deze manier van reinigen eventueel olijfolie in plaats van afwasmiddel.

Pas wel enigszins op met het gebruik van de olie en gebruik nooit teveel van dit product. Dan namelijk kunnen de kwasten te vettig worden en dat maakt dat je make up moeilijker aanbrengt met de kwast.

Gebruik een schoteltje of een bord om beide producten op de juiste wijze te mengen. Haal vervolgens de kwasten door deze oplossing en spoel ze later uit met water. Vervolgens geef je de kwasten even de tijd om te drogen.

Maak een strijkende beweging als je de kwasten reinigt

Het is in alle gevallen belangrijk dat je voorzichtig met de kwasten omgaat. Wrijf bijvoorbeeld nooit te hard door de haren van de kwasten. Het is veel beter een soort van strijkende beweging te maken tijdens het wassen van de make up kwasten.

Op die manier beleef je langer plezier aan de kwasten. Je buigt de kwasten na het reinigen en dan drogen ze altijd terug in de oorspronkelijke vorm.

Plan regelmatig een moment waarop je de kwasten schoonmaakt

Het is dus erg belangrijk dat je de kwasten waarmee jij je make up aanbrengt zeer frequent reinigt. Het voorkomt een hoop ellende, waarvan puistjes en een ontstoken huid de meest sprekende zijn.

Het reinigen hoeft niet lang te duren. Plan een vast reinigingsmoment in gedurende de week en je merkt dat de producten langer meegaan en je op prettige wijze de make up aanbrengt.