Wat is make up?

Wat is make up?

Wat is make up? In dit artikel gaan we jou precies vertellen wat het is en hoe je dit natuurlijk het beste kunt gebruiken. Een ding is in ieder geval een feit en dat is dat ontzettend veel vrouwen het gebruiken.

Draag jij momenteel nog geen make up en wil je dit wel gaan doen, of draag jij al make up, maar wil je er meer over te weten komen? Dan is het zeker een goed idee om onderstaande informatie te lezen.

Wij wensen je in ieder geval veel leesplezier en mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, dan kan je deze gerust aan ons stellen.

Een andere naam voor make up is decoratieve cosmetica en de meeste mensen gebruiken dit om het uiterlijk van het gezicht bepaalde accenten te geven. Wanneer je dit doet, dan maak je jezelf op. Dit is iets dat mensen al doen sinds de tijd van Cleopatra.

In het verleden deed men dit dus al, tegenwoordig kiezen vooral vrouwen uit Westerse landen ervoor om make up te gebruiken. Ook kiest men hiervoor op het toneel. In dit geval wordt er meestal schmink gebruikt.

Cosmetica

Bovenstaand vertelden we het al, maar make up behoort dus tot de decoratieve cosmetica. Wanneer we de term cosmetica in het algemeen pakken, dan bedoelen we eigenlijk dat dit alle producten en stoffen zijn die mensen gebruiken om het lichaam te verzorgen.

Naast make up vallen producten zoals shampoo, parfum, wax en tandpasta ook onder cosmetica. Mocht jij je afvragen wat de meest voorkomende soorten make up zijn? Lees dan onderstaande info:

  • Concealer: met behulp van concealer zorgt men ervoor dat oneffenheden op het gezicht gecamoufleerd worden. Dit product is te verkrijgen in vaste en vloeibare vorm.
  • Primer: primer kan gezien worden als de perfecte basis na dagcrème, tevens is dit het geheim van mooie, maar ook goed houdende make up.
  • Foundation: dit product is te verkrijgen in vaste, vloeibare, maar ook in poedervorm. Wanneer je dit product aan wilt schaffen, zal je rekening moeten houden met je huidtype. Heb je een vette huid? Kies dan voor een variant op waterbasis. De Changing foundation uit ons assortiment is in onze ogen absoluut een aanrader.
  • Poeder: dit gebruik je om je foundation of concealers te fixeren. Je kunt zowel compacte als losse poeders kopen.

Nog meer varianten

Bovenstaande soorten make up worden het meest gebruikt, echter zijn er nog veel meer soorten make up waar je uit zou kunnen kiezen. Onderstaand geven we je een overzicht van de overige soorten make up:

  • Eyeliner: er zijn verschillende soorten eyeliners, of je nou wilt kiezen voor een gel eyeliner of een vloeibare eyeliner, alles is mogelijk. Ook zou je kunnen kiezen voor een oogpotlood. Mocht jij je ogen optisch groter willen laten lijken, dan is het een goed idee om voor lichte kleuren te kiezen.
  • oogschaduw: wanneer je oogschaduw wilt gaan gebruiken, dan is er veel mogelijk. Dit product is te verkrijgen in crème, poeder en vloeibare varianten. Als je kiest voor een lichte kleur, dan doe je dit als highlight, een donkere kleur gebruik je voor een schaduweffect.
  • Mond: als je make up voor je mond gebruikt, dan kom je uit bij lipliner, lipgloss, lippotlood of lipfix. Hiermee zorg je ervoor dat je lippen er voller uit komen te zien.
  • Make up voor je wenkbrauwen: wil jij haartjes tekenen en wil je ervoor zorgen dat je wenkbrauwen betere vorm krijgen? Kies dan voor wenkbrauwpotlood. Ook zijn er verschillende poeders, pommades en crèmes te verkrijgen waarmee je je wenkbrauwen bij kunt kleuren.
  • Mascara: wil jij je wimpers inkleuren en wil je ervoor zorgen dat deze voller en langer lijken? Dan is mascara zeer geschikt voor jou!
  • Blush: blush breng je aan na het afpoederen van je foundation.

Kies voor goede kwaliteit make up

Wanneer je make up aan wilt schaffen raden wij het altijd aan om voor make up van hoge kwaliteit te kiezen. Uiteraard hoeft deze make up niet altijd duur te zijn, echter is het wel goed om je hierin te verdiepen. De ene soort make up is nou eenmaal beter voor je huid dan de andere en met je huid moet je nou eenmaal goed omgaan.

Het zou toch zonde zijn als jij voor slechte make up kiest en je huid juist erg onrustig wordt? Verdiep je hier daarom goed in en kies voor een variant met een goede reputatie. Tevens kan je zelf ook verschillende varianten uitproberen, zo kom je er al snel achter welke variant het beste bij jou staat.

Los van hoe de make up bij je staat is het ook slim om een aantal varianten te testen om er zo achter te komen hoe je huid erop reageert. Iedere huid is nou eenmaal anders en voor de een is de ene make up beter dan voor de ander.