Puisten weg krijgen in 1 dag?

Je kent het wel, je hebt morgen een belangrijke presentatie, een date of een andere gebeurtenis waarop je er zo goed mogelijk uit wilt zien. Helaas word je wakker met een puist die je de volgende dag echt niet kunt gebruiken.

Het enige wat je op dit moment denkt is: hoe krijg ik deze puist weg voor morgen? Wanneer dit het geval is en jij wilt weten hoe je puisten in 1 dag weg krijgt, dan ben je op de juiste pagina belandt.

Wij gaan jou namelijk verschillende tips geven die puisten weg krijgen in 1 dag. Onderstaand vind je 8 tips die jou moeten gaan helpen op het moment dat je een of meerdere puisten hebt die je snel weg wilt krijgen.

Tandpasta

Wil jij ervoor zorgen dat je puistjes weggaan? Dan kan tandpasta de oplossing zijn. Met behulp van tandpasta kan je er namelijk voor zorgen dat je puist binnen 1 dag verdwijnt.

Tandpasta heeft namelijk de beschikking over kiezelzuur. Kiezelzuur zorgt ervoor dat puistjes uitdrogen en dat is natuurlijk ideaal. Wanneer je ervoor kiest om tandpasta te gebruiken voor je puistjes, dan is het wel aan te raden om natuurlijke tandpasta te gebruiken.

Er zijn namelijk tandpasta’s die sodium lauryl sulfaat bevatten. Wanneer je dit op je huid smeert, dan zal je huid gaan irriteren en dat is natuurlijk niet wat je wilt.

Aspirine

Wist jij dat je een aspirine kunt gebruiken om puistjes te verwijderen? Het is alleen niet de bedoeling dat je het pilletje oraal inneemt. Je zult het pilletje namelijk fijn moeten maken en water toevoegen, zo wordt het een mengsel dat je op de puistjes kunt smeren.

Aspirine heeft een ontstekingsremmende werking, het zal ervoor zorgen dat je puistjes verdwijnen.

Groene thee

Puisten weg krijgen in 1 dag? Kies voor groene thee! Groene thee zit namelijk vol met antioxidanten, dit is erg goed voor je huid. Het enige dat je hoeft te doen is een zakje thee in heet water laten trekken.

Vervolgens haal je het zakje thee uit het water en laat je het afkoelen. Dan is het de bedoeling dat je het zakje thee legt op de plekken waar je puistjes hebt.

Citroensap

Die vervelende puist weg krijgen voordat je naar je belangrijke afspraak toe moet? Dit kan met behulp van citroensap. Citroensap zorgt er namelijk voor dat je puist uitdroogt.

Wil jij citroensap gebruiken om jouw puist te laten verdwijnen? Dep het citroensap dan met behulp van een wattenstaafje op je puist en laat het goed intrekken.

IJs

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je niet de volgende dag, maar de dag zelf een belangrijke gebeurtenis hebt waar je absoluut geen puist bij kunt gebruiken. Dan is het aan te raden om een ijsblokje te pakken en deze in een theedoek te wikkelen.

Vervolgens plaats je de theedoek op de puist. Dit zorgt er namelijk voor dat de zwelling en de roodheid minder wordt. De puist zal dan in ieder geval minder zichtbaar wordt.

Zeezout

Puisten weg krijgen in 1 dag? Gebruik zeezout! In veel producten die speciaal gemaakt zijn om puistjes te verwijderen zit zeezout. Zeezout werkt perfect om puisten te laten uitdrogen, tevens doodt het bacteriën.

Wil jij dit op je huid smeren? Pak dan een eetlepel zout en meng het met twee eetlepels water. Vervolgens is het de bedoeling dat je dit aanbrengt met een wattenstaafje en dat je dit goed laat intrekken.

Honing

Honing kan de ideale oplossing zijn om puistjes te verwijderen. Het doodt de bacteriën en het heeft een hydraterende werking. Wil jij dit gebruiken om die verschrikkelijke puist weg te krijgen?

Dan zal je de honing op de puist moeten smeren en dit zeker een uur in moeten laten trekken. Spoel de honing er na een uur van af en bekijk het resultaat.

Tea-tree

Tea-tree is ideaal om puistjes mee te verwijderen. Dit product heeft namelijk een ontstekingsremmende eigenschap, dit zorgt er voor dat de ontsteking en de roodheid af gaan nemen.

Tevens helpt het om de poriën op te schonen en heeft het een antibacteriële werking.

Zorg goed voor je huid

Hopelijk weet jij nu precies wat je moet doen om puistjes te verwijderen wanneer deze opkomen. Echter is het nog belangrijker om ervoor te zorgen dat dit niet meer terug zal komen.

Zorg goed voor jezelf en zorg ervoor dat je een gezonde lifestyle hebt. Eet veel groente en fruit en drink voldoende water.

Wanneer jij gezond leeft, dan verkleint dit de kans op een onrustige huid. Tevens is dit natuurlijk ook goed voor je gezondheid!