Opmaken van het gezicht

opmaken van het gezicht

Het opmaken van het gezicht is voor veel vrouwen een dagelijks ritueel. Het is bovendien een ritueel dat goed uitgevoerd moet worden om het beste resultaat te bereiken. We vertellen je hier hoe je idealiter handelt bij het opmaken van het gezicht.

Het opmaken van het gezicht is iets dat je naarmate je het vaker doet, je steeds gemakkelijker afgaat. Je weet op den duur precies waar je huid behoefte aan heeft en brengt het met de tijd steeds gemakkelijker aan.

Kies altijd voor de juiste crème

Het begin van alles is het kiezen van de enige juiste crème. Kies een crème die past bij je huid en je zult merken dat je huid een stuk gezonder wordt en ook blijft.

Het is belangrijk om de gekozen crème met draaiende bewegingen aan te brengen. Je stimuleert dan meteen ook de bloedcirculatie. Je gezicht krijgt zo meer kleur en een gezondere gloed. Belangrijk is ook om de crème even in te laten werken.

Breng een primer aan; zo blijft de make up langer op de gewenste plek

Vervolgens breng je een primer aan. Zo realiseer je een prima oppervlak en bovendien weet je dan zeker dat de make up ook langer op de plek blijft. Na de primer breng je foundation aan.

De keuze voor de kleur is daarbij erg belangrijk. Kies je een verkeerde kleur, dan krijg je het masker effect. Je kunt de kleur testen door tinten die je voorhanden hebt te testen op de kaaklijn.

Naast kleur is ook de textuur van de foundation belangrijk. De vraag die dan centraal staat is of je een dekkende foundation zoekt of juist een textuur die lichter is. Wil je mat of juist glans? Foundations heb je in heel erg veel verschillende uitvoeringen in elk geval.

Na foundation ga je aan de slag met concealer

Zit ook de juiste foundation op je gezicht, dan ga je aan de slag met concealer. Inderdaad, dat is de juiste volgorde. Met foundation leg je de basis en pas dan ga je met concealer aan de slag.

Hier wil nog wel eens wat misverstand over bestaan namelijk. Met concealer kun je perfect rode vlekjes en donkere kringen wegnemen. Gebruik het liefst een concealer die een tintje lichter is dan je huid.

Je stipt de plekjes die je wilt camoufleren aan met de concealer en verdeeld vervolgens met deppende bewegingen de concealer over de huid. Daardoor gaat de concealer namelijk op de beste wijze op in de foundation. Je brengt dit aan met een kwast of met de vingertoppen.

Met een concealer haal je rode vlekjes en littekens weg

Er zijn overigens best veel verschillende concealers beschikbaar, ook die speciaal geschikt zijn voor een huid die gevoelig is voor acne. Deze concealer zorgt voor extra goede dekking.

Van rode plekjes of littekens zal in elk geval niets meer zichtbaar zijn. Veel vrouwen ervaren bij het opmaken van het gezicht aan het einde van de dag dat de huid wat glanst en wat vettig oogt.

Dat is vaak het geval in de zogenaamde T-zone. Ben jij zo iemand, dan is het aan te raden een fixing powder aan te brengen. Een dergelijk poeder zorgt ervoor dat de huid mat is en mat blijft gedurende de dag. Ook blijft de make up beter zitten tijdens de dag.

Heb je een koele of een warme tint?

Je bent nu zover klaar dat een blusher of een bronzer aan kunt brengen. Overigens kun je ook beide producten aanbrengen natuurlijk. Houd ook nu weer rekening met je persoonlijke kleur.

Heb je een koele of een warme huidtint is daarbij een belangrijke vraag. Je kunt dit testen door een sjaal met een koele kleur en een sjaal met een warme kleur bij je gezicht te houden. Uiteraard kies je de tint die het best past bij jouw huid.

De finishing touch met lipgloss of lippenstift

Klaar? Nee, nog niet helemaal. Je kunt nu aan de slag met de finishing touch, en dan doelen we op lipgloss of lippenstift. Zorg dat je een goed potlood hebt, een potlood waarmee je strakke lipcontouren kunt aanbrengen of die je lippen er voller uit laten zien.

Werken met een potlood zorgt er eveneens voor dat de lippenstift niet uitloopt. Met een speciale oogschaduw, een goede eyeliner en mascara kun je tenslotte nog een mooie oogopslag creëren.

Vergeet vooral niet je kwasten te reinigen

Als je nu steeds op de beste manier de make up aan wilt brengen, zorg dan behalve dat je de beste producten tot je beschikking hebt ook voor schone kwasten. Reinig je kwasten elke keer nadat je make up aangebracht hebt en doe dat eens per veertien dagen grondig.

Doe je dat niet, dan wordt de kwast zomaar een broedplaats van bacteriën terwijl ook dode huidcellen vaak in de kwast blijven hangen. En dat is niet bevorderlijk voor de gezondheid van je huid natuurlijk.