Grove poriën verwijderen

Grove poriën verwijderen

Mee-eters en vergrote poriën zijn de meest hardnekkige problemen aan de huid. Het zijn bovendien problemen die best lastig te behandelen zijn. Vaak is er op korte termijn wel winst te behalen en blijkt grove poriën verwijderen wel degelijk mogelijk.

Belangrijker is echter om voor een structurele oplossing te kiezen. Ga je voor snel succes, dan zullen de problemen aan de huid op de langere termijn alleen maar groter worden.

Grove poriën verwijderen en het ontstaan van deze poriën

Voor we ons richten op grove poriën verwijderen, kijken we eerst eens naar de oorzaak van deze grove poriën. Heb je talgklieren die niet heel veel talg aanmaken en als talg vermengt met de aanwezige huidcellen in de poriën, dan is de kans groot dat de poriën verstopt raken.

Talg zal dan dus niet over de huid uitvloeien. Gevolg is dan weer dat de poriën wijder worden en zo beter zichtbaar worden. Vaak ontstaan dan ook mee-eters. En dat wil je hoe dan ook zien te voorkomen. Gelukkig kun je op verschillende manieren iets doen om grove poriën te verwijderen.

Gebruik alleen milde gezichtsreiniger

Stop bijvoorbeeld met verzorgingsproducten die de poriën kunnen verstoppen of die ervoor zorgen dat je huid te veel talg aanmaakt. Dit zijn bijvoorbeeld te vette crèmes met een te romige textuur of make up producten die ingrediënten bevatten die kunnen zorgen voor het uitdrogen van de huid en die irriteren.

Vaak gaat het dan ook om producten die alcohol en geurstoffen bevatten. Gebruik in plaats daarvan alleen milde gezichtsreinigers die in water oplosbaar zijn.

Gebruik in elk geval nooit een zeep in vaste vorm. Juist de producten die de zeep in vaste vorm houden zorgen ervoor dat de poriën van de huid verstopt kunnen raken. Op die manier kan de belangrijke huidbarrière uit balans raken.

Gebruik een kleimasker om het teveel aan talg te verwijderen

Ook belangrijk is om een exfoliant te gebruiken met salicylzuur en zorg opnieuw dat je producten gebruikt zonder irriterende ingrediënten. Je verwijdert overtollige huidcellen met het gebruik van dergelijke producten uit de porie.

In dat geval kan talg zich niet ophopen en de porie krijgt meteen ook zijn oorspronkelijke vorm terug. Belangrijk is ook om het te veel aan talg dat ontstaat te absorberen.

Dit kun je bijvoorbeeld doen door een kleimasker te gebruiken. Je zult meteen merken dat dit een positief effect heeft op de huid. Er zijn meer talgabsorberende producten beschikbaar.

Stimuleer de celvernieuwing van de huid

Verder is het in het kader van huidverzorging belangrijk om de celvernieuwing van de huid te stimuleren. Celvernieuwing maakt dat de poriën op normale wijze functioneren.

Het is zeker ook goed om producten te gebruiken die antioxidanten bevatten. Die houden alles wat schadelijk is voor de huid buiten de deur.

Appelazijn grove poriën

Er zijn ook volop natuurlijke producten die je helpen om je huid gevrijwaard te houden van grove poriën of die helpen de poriën weer in de juiste vorm te krijgen. Eén daarvan is door appelazijn in grove poriën aan te brengen.

Appelazijn maakt je huid strakker en vermindert de zichtbaarheid van poriën. Appelazijn gaat irritatie tegen en is geschikt voor gebruik op de onzuivere huid. Je mengt twee eetlepels appelazijn met precies evenveel water.

Je dept vervolgens een watje in het mengsel en brengt het aan op de huid in het gezicht. Vervolgens laat je het een kwartier intrekken. Dan spoel je de huid af.

Doe dit elke dag en je zult na enkele weken het effect zien. Verder kun je nog kiezen om de huid wakker te houden met ijs, een masker met eiwitten gebruiken of de huid te scrubben met baksoda.

Grove poriën verwijderen met een zelfgemaakt masker

Grove poriën verwijderen met een eigen gemaakt masker van eiwitten is natuurlijk een uitdaging. Wil je grove poriën verwijderen met een masker, dan breek je twee eieren in een kom en ontdoe je het geheel van de dooiers.

Je voegt vervolgens sap uit een citroen toe en mengt de ingrediënten met een mixer tot er een schuimend geheel ontstaat. Daarna voeg je twee eetlepels havermout toe en meng je het geheel opnieuw.

Verdeel vervolgens het geheel over het gezicht en laat het een half uur intrekken. Spoel het gezicht daarna af met lauw water. Een eiwit masker verwijdert overtollig vet en vuil uit de poriën.

Ook wordt de huid gladder en egaler. Zeker de toevoeging van citroensap en havermout versterkt dit effect. De huid wordt er bovendien helder en zacht van. Zo zie je dat grove poriën verwijderen niet moeilijk hoeft te zijn.

Bovendien kun je het voorkomen door de juiste producten te gebruiken, en bepaalde ingrediënten voortaan links te laten liggen. Grove poriën is een probleem als het er eenmaal is. Zorg dus dat je het voorkomt, dat is ook in dit geval beter dan genezen.