Gezichtsverzorging vette huid

Een vette huid vraagt vooral om balans. In de meeste gevallen ontstaat een vettere huid vanwege het mannelijke hormoon androgeen. Dat hormoon zorgt soms voor een te hoge talgproductie met een vette huid als gevolg.

Te hoge talgproductie

Is sprake van een te hoge talgproductie, dan verwijden de poriën en zijn de poriën niet langer in staat de talgproductie te kunnen verwerken. De combinatie te veel talg en een verdikking van de huid én het feit dat talg die porie niet goed uit kan, levert doorgaans een vette huid op.

Mee-eters en onderhuidse witte bultjes

Een vette huid staat voor mee-eters en bovendien is de vette huid te herkennen aan de bekende onderhuidse witte bultjes. Je gezicht gaat na het reinigen glimmen als sprake is van een vette huid en het lijkt wel of de make-up van je gezicht glijdt of zelfs helemaal verdwijnt.

Geen reden voor paniek

Heb je een vette huid, dan neem je mee-eters en puistjes waar op met name de neus, de kin en het voorhoofd. Reden voor paniek? Welnee. Met de producten van Meroda verzorg jij je gezicht op de enige juiste wijze en is het snel gedaan met de problemen.

Laat de huid niet uitdrogen

Mocht je te maken hebben met een vette huid dan is het verstandig in het algemeen geen producten te gebruiken die de huid uitdrogen. Dat geeft over langere termijn problemen. Deze producten zette aan tot de productie van extra talg, met alle nare gevolgen van dien.

Geen producten die tintelen

Gebruik evenmin producten die je huid doen tintelen. Dit zijn met name producten waarin menthol, mint en citroen zijn opgenomen. Ook producten die alcohol bevatten of aromatische oliën bevatten zijn ook zeker niet goed voor de huid. Producten die tintelen, leveren vrijwel altijd irritatie op.

Reinig je huid elke dag goed

Het is wat betreft de gezichtsverzorging van de vette huid uitermate belangrijk om je huid elke dag goed te reinigen. Gebruik bij voorkeur twee keer per dag een milde, in water oplosbare gezichtsreiniger. Gebruik daarnaast een toner, liefst een toner met antioxidanten en celcommunicerende ingrediënten.

Zo haal je ook de laatste resten weg

Door deze producten te gebruiken, kan je huid prima herstellen. De grotere poriën worden zichtbaar kleiner en bovendien worden zo de laatste sporen van de reiniger en de aangebrachte make-up weggenomen.

Exfoliëren is uitermate belangrijk bij een vette huid

Als er sprake is van een vette huid dan is het heel belangrijk om te exfoliëren. Dit is en blijft de beste manier om dode huidcellen te verwijderen. Ook kun je door exfoliëren verstopte poriën verkleinen en puistjes helpen wegnemen. Daardoor word je huid meteen een stuk gladder.

Gezichtspoeder voor een matte finish

Je kiest bij voorkeur voor een luchtige bescherming op je gezichtshuid. Dit kun je eventueel aanvullen met een vloeibare foundation te combineren met een gezichtspoeder voor een matte finish. Het is verstandig om bovendien een hydraterende nachtcrème te gebruiken.

Om innovatieve producten in de markt te zetten

Als je alleen het beste wilt voor je huid en graag af wilt van een vette huid, dan kun je prima terecht bij Meroda Cosmetics. De nog jonge onderneming is speciaal gesticht om nieuwe en innovatieve cosmetica in de markt te zetten. Deze producten zijn geschikt voor iedereen.

Ongeacht de huidtint en het type huid

Meroda Cosmetics wil er ook daadwerkelijk voor iedereen zijn en kan iedereen helpen en dat ongeacht de huidtint, het type huid en het geslacht. Bij Meroda weet men dat elke huid uniek is en wil graag helpen om iedereen een stralende huid te geven.

Volledig dierproefvrij en met SPF

Uiteraard kan de specialist je ook helpen als je te maken hebt met een vette huid en je graag af wilt van de mee-eters. De producten die het aanbiedt zijn niet-comedogeen en 100 procent dierproefvrij. De producten bevatten SPF om de huid nog eens van extra bescherming te voorzien. Daarnaast biedt Meroda de beste service.

Zo ga je een vette huid tegen

Behalve dat je de beste producten gebruikt om de vette huid tegen te gaan en te bestrijden, kun je meer doen om een vette huid te voorkomen. Zo is het belangrijk om gezond te eten. Eet je te vet dan zal je huid ook snel vetter worden. Ook een gebrek aan vitamine B2 heeft meteen effect op je huid.

Drink voldoende en eet gezond

Het is ook al belangrijk om gedurende de dag voldoende te drinken. Ook bewegen is in dat kader erg belangrijk. Door voldoende te bewegen help je de afvalstoffen uit je lichaam af te voeren. Zo kun je dus zelf ook veel doen om een vette huid tegen te gaan.

Bekend van de Changing foundation

Het kiezen van de juiste producten is echter het belangrijkste. En voor de beste producten kun je dus bij Meroda terecht. Meroda is overigens bekend geworden door de ‘Changing foundation’. Dit is een speciale formule die zich aanpast aan jouw huidskleur op het moment dat het contact maakt met de huid. Je hoeft dan dus niet meer op zoek naar de juiste kleur.