Puistjes verminderen in 1 dag

Puistjes komen altijd ongelegen. Let daar maar eens op. Precies als je een feest hebt of een belangrijk gesprek dan doemen ze op. Schrale troost; de puistjes verdwijnen even snel als ze komen. Als je niet wilt wachten, probeer dan de volgende middeltjes in de strijd die puistjes verminderen in 1 dag heet.

Probeer het eens met citroensap

Probeer eens citroensap. Dit kan zomaar eens de oplossing zijn. Door citroensap namelijk, droogt de puist namelijk uiten zo verdwijnt de puist sneller van je gezicht. Dep met een wattenstaafje en een beetje sap op het puistje. Laat citroensap zeker een nacht intrekken.

Ook een ijsblokje kan je helpen

Wat ook kan helpen is heel simpel een ijsblokje. Je wikkelt het in een schone theedoek en leg de theedoek op de puist. Zo zal in elk geval de ontsteking afnemen en ook de roodheid zal minder worden. Je ziet er dan al iets beter uit.

Honing kan zomaar een wondermiddel blijken

Wat eveneens een wondermiddel kan zijn, is het gebruik van honing. Honing heeft de eigenschap dat het bacteriën doodt. Honing heeft ook nog eens een sterke hydraterende werking. Je smeert wat honing op de puist en laat het inwerken. Spoel de honing vervolgens af.

Zeezout doodt bacteriën en laat puistjes verdwijnen

Zeezout is ook een middel dat echt kan werken om je puistjes te laten verdwijnen. Niet voor niets zit zeezout ook vaak in producten die op de markt zijn ter bestrijding van puistjes. Zeezout heeft de goede eigenschap dat het bacteriën doodt.

Zeezout zorgt ervoor dat de puistjes uitdrogen

Door zeezout kun je puisten laten uitdrogen. Maak een mengsel door twee eetlepels water te mengen, met een eetlepel zeezout. Vervolgens pak je een wattenstaafje en zorg je dat het zeezout goed de puistjes in kan trekken.

Tea-tree is een probaat middel tegen puistjes

Puistjes verminderen in 1 dag? Je kunt in dat kader gebruik maken van tea-tree. Dit werkt antibacterieel en helpt de poriën op te schonen. Ook tea-tree vind je vaak terug in de producten die je in de winkel koopt en moeten helpen puistjes te laten verdwijnen.

Ontstekingsremmende werking

In verschillende winkels kun je ook tea-tree olie kopen en aanbrengen op puistjes. Tea-tree heeft een ontstekingsremmende werking. De roodheid van je puistje verdwijnt en de ontsteking zal snel afnemen. Het is het proberen waard in elk geval.

In omvang afnemen

Je kunt puistjes verminderen in 1 dag door tandpasta te gebruiken. In tandpasta zit kiezelzuur. Dit is perfect om puistjes uit te drogen, waardoor de puistjes zichtbaar snel in omvang af zullen nemen.

Maal aspirine fijn

Heb je wel eens geprobeerd om met aspirine puistjes te verdrijven? Dan moet je dat toch eens proberen. Je maalt de aspirine fijn en doet er wat water bij. Daardoor ontstaat een pasta. Dat breng je aan en grote kans dat de puist snel verdwenen is. Ook aspirine heeft een ontstekingsremmende werking.

Wrijf met een bananenschil over de puistjes

Nee, het is geen grapje. Een bananenschil kan ook helpen puistjes te verminderen in 1 dag. Wrijf de puistjes in met de schil en je zult merken dat dit echt effect heeft. Probeer ook eens groene thee. Dit zit vol antioxidanten en dat is erg goed voor de huid.

Puistjes weg met groene thee

Laat een zakje thee trekken in heet water. Haal als de thee goed is ingetrokken het zakje er uit. Het zakje leg je op de puistjes, nadat je het eerst hebt laten afkoelen. Ook dit kan zomaar effect sorteren. Gewoon proberen.

Gebruik de juiste cosmetica

Wat je zeker moet doen is de foundation van Meroda Cosmetics gebruiken. Dit beschermt de huid en de foundation zorgt evenmin voor verstopte poriën. Zo reduceer je de kans op puistjes dus en hoef je niet van alles te proberen om de puistjes weg te krijgen.

Gewoon wachten tot de puist verdwijnt

Wat je zeker niet moet doen is proberen de puistjes uit de drukken. Dat levert in de meeste gevallen namelijk extra schade op. In de ergste gevallen ontstaat zelfs een litteken. De beste methode is nog steeds om gewoon te wachten tot de puist verdwijnt.

Check wel eerst de ingrediënten van een product

Je kunt eveneens gebruik maken van allerhande producten die op de markt gekomen zijn om puistjes te verwijderen. Check wel goed wat de ingrediënten dan precies zijn. Soms namelijk kan het gebruik van zo’n product voor andere irritatie aan de huid zorgen.

Zo voorkom je die vervelende puistjes

Dat gevaar loop je dus niet als je kiest voor de producten van Meroda Cosmetics. Die producten zijn volledig dierproefvrij en vegan. Ze bieden de huid zelfs extra bescherming. Het gebruik van Meroda Cosmetics helpt om puistjes te voorkomen. En voorkomen is nog altijd beter dan genezen. En dat kan dus prima met de innovatieve producten van Meroda Cosmetics.