Neus kleiner laten lijken

Neus kleiner laten lijken

Vrouwen gebruiken make up om er mooier uit te zien. Met make up kun je echter ook aardige trucs mee uithalen. Zo kun je door het gebruik van make up de lippen groter laten lijken, verleng je de wimpers met make up en laat je de ogen groter lijken.

Je kunt ook delen van het gezicht kleiner laten lijken met behulp van make up. Goed voorbeeld is wel de neus. En van die mogelijkheid maken heel veel vrouwen gebruik. We leggen je hier uit hoe een grotere neus kleiner laten lijken helemaal niet moeilijk is, mits je maar de juiste techniek toepast.

De meeste vrouwen willen graag een kleine en dunne neus

Vraag vrouwen wat ze willen met de neus en het merendeel zegt een kleine en dunne neus te willen. Door gebruik te maken van de technieken die we contouren en shapen noemen kan dat prima.

De donkere lijnen die je aanbrengt zorgen voor schaduw en laten met name het middelste gedeelte van de neus smaller lijken. Heel veel smaller zelfs. We leggen je hier uit hoe je dit precies kunt bewerkstelligen.

Trek twee lijnen van onder de wenkbrauw naar het topje van de neus

Wat je doet is het volgende. Je trekt twee lijnen - aan de linker- en de rechterkant- van het onderste deel van de wenkbrauw naar de bovenkant naar het topje van de neus.

Dit kun je doen met behulp van een foundation en een concealer. Kies daarbij voor producten die ongeveer twee tinten donkerder zijn dan je eigen huidskleur. Je laat het stuk huid daartussen eerst open.

Oefen de techniek een aantal keren, geheid dat het de eerste keren niet goed gaat

Op het opengelaten deel doe je aan de bovenkant highlighter. De highlighter accentueert de schaduw van de donkere lijnen. Het is wel belangrijk dat de highlighter niet te breed aangezet wordt.

Zet je het namelijk wel te breed aan, dan realiseer je met de make up juist het tegenovergestelde effect en zal je neus eerder groter lijken dan men van je gewend is.

Heb je voornoemde handelingen uitgevoerd, pak je een beauty blender en blend je alles voorzichtig. Het is bij de neus kleiner laten lijken zaak om de techniek een aantal leren te oefenen.

Gegarandeerd dat het de eerste paar keer nog best lastig zal zijn. De term al doende leert men gaat echt op als je de neus kleiner wilt laten lijken.

Neus kleiner laten lijken? Kwestie van goed contouren

Je neus kleiner laten lijken is een kwestie van goed contouren. Contouren is in feite niets anders dan het creëren van schaduwen. Die schaduwen realiseer je door aan de zijkant van de neusbrug strepen te zetten.

Het zijn precies die lijnen die de illusie wekken dat je een smallere neus hebt. Je brengt ook altijd een beetje aan op de onderzijde van de neus. Op die manier laat je de neus er in elk geval minder lang uitzien.

Leg de nadruk precies op het middelste deel van de neus

In vaktermen ga je nadat je contouren hebt aangebracht blenden. Je zorgt dat de lijnen er smooth uitzien. Zorg er echter vooral voor dat de lijnen nooit te donker zijn.

De bekende kers op de taart als je de neus kleiner wilt laten lijken is het stipje highlighter op het puntje van de neus. Het gebruik van de highlighter zorgt ervoor dat de nadruk precies op het middelste gedeelte van de neus komt te liggen.

Op die manier is je neus ook meteen een stuk smaller, althans zo lijkt dat. Natuurlijk heb je nog steeds gewoon dezelfde neus als voor je met make up aan de slag ging.

Je kunt ook poeder gebruiken mits je die maar goed wegvaagt met een kwastje

Overigens kun je over de foundation heen ook poeder gaan gebruiken. Kies dan wel voor de meer koele en bruine tint. Zorg wel dat je de poeder goed wegvaagt, iets dat je met een kwastje kunt doen.

Alleen op die manier creëer je namelijk de mooiste schaduwen. In plaats van de lichtere tint van de highlighter die je als kers op de taart aanbrengt, kun je ook prima foundation en concealer gebruiken.

Kies voor een kleur die twee tinten lichter is dan de huidskleur. Dit kan overigens zowel onder als boven de foundation toegepast worden.

Soms is naturel ook gewoon prachtig

En zo zie je maar dat je met make up de mooiste effecten kunt realiseren. Overdrijf echter niet. Ga niet met alles in je gezicht aan de slag en waardeer de neus en de lippen die je hebt.

Make up is mooi als je het functioneel toepast. Je hoeft van je eigen gezicht beslist niet altijd een kunstwerk te maken. Soms is naturel ook gewoon prachtig. En bovendien ben je vaak mooier dan je zelf in de spiegel ziet.