Hoe make up aanbrengen?

Hoe make up aanbrengen?

“Hoe make up aanbrengen?”, dat is een vraag die vrij veel vrouwen zich afgevraagd zullen hebben. Hoe krijg je nu echt het beste resultaat, en hoe dien je verschillende soorten make-up precies te gebruiken? Hieronder geven we je een aantal belangrijke tips, zodat je deze vragen niet snel meer hoeft te stellen.

Het reinigen van de huid is zeer belangrijk

Zeker als je dagelijks make-up draagt, is het belangrijk om de huid tussendoor goed te reinigen. Hiervoor zijn speciale gezichtsreinigers te verkrijgen. Gebruik een milde gezichtsreiniger die geschikt is voor dagelijks gebruik.

Nadat je de gezichtsreiniger gebruikt hebt, kun je een toner toepassen. De toner zorgt ervoor dat de huid helemaal goed schoon wordt. De toner is milder voor de huid dan een gezichtsreiniger, maar we raden aan om beiden te gebruiken.

Het enige dat nu nog mist in deze reinigingsroutine is het gebruik van een exfoliant. Dit is de laatste stap voor het reinigen van je gezicht. Met een exfoliant verwijder je dode huidcellen en voorkom je dat de poriën verstopt raken.

Hoe make up aanbrengen? Kies eerst voor de juiste make-up!

Voordat we dieper ingaan op de vraag “hoe make-up aanbrengen?”, geven we je eerst nog een aantal tips voor het uitkiezen van de juiste producten. Zo kun je bijvoorbeeld voor een vloeibare foundation kiezen, maar ook voor een foundation in poedervorm. Welke foundation het best bij je past, is afhankelijk van je huid.

Ook het kiezen van de juiste kleur make-up kan een uitdaging zijn. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je enorme kleurverschillen ziet tussen je huid en de laag foundation die je op hebt.

Wil je er zeker van zijn dat jouw foundation goed bij je past? Kies dan voor Meroda Changing Foundation. Die foundation is zo ontworpen dat het product zich aanpast naar de kleur van je huid.

Met Meroda Changing Foundation hoef jij je geen zorgen meer te maken over het vinden van foundation in de juiste kleur. Dit scheelt al enorm, want het uitkiezen van de juiste make-up is misschien nog wel de grootste uitdaging.

Wil je graag een kleurtje? Gebruik dan een bronzer

Hoe make up aanbrengen op een manier dat je een zomers kleurtje krijgt? Als je van jezelf erg bleek bent, dan kan make-up je ook helpen om een gezonde gloed te krijgen. Doe dit nooit met foundation, maar met een bronzer.

Een bronzer is speciaal ontworpen om iets meer kleur op het gezicht te creëren. Je kunt dit product het best rond de jukbeenderen en kaaklijn aanbrengen. Ook op de neus brengt men vaak een klein beetje bronzer aan.

Hoe make up aanbrengen: foundation

Veel vrouwen vinden het lastig om foundation op de juiste manier aan te brengen. Zodra je eenmaal weet hoe dit moet, is het echter relatief eenvoudig. We leggen het dan ook graag eens voor je uit.

Foundation kun je het best niet helemaal uitsmeren. Dat kan er namelijk toe leiden dat de foundation te dik wordt. Het beste kun je de foundation eerst op een aantal punten in het gezicht aanbrengen.

Breng de foundation eerst aan op je voorhoofd, kin en wangen. Vanaf die plekken kun je de foundation goed verspreiden. Zo voorkom je dat je de zogenaamde cake-look krijgt, maar kun je alle oneffenheden wel goed wegwerken.

Een fixing spray gebruiken

Als je look helemaal naar wens is, dan is het aan te raden om nog even een fixing spray te gebruiken. Die spray zorgt er namelijk voor dat de make-up goed blijft zitten, waardoor je het halverwege de dag niet nog eens hoeft aan te brengen.

Een fixing spray kun je het best aanbrengen vanaf een afstand van ongeveer 30 centimeter. Vervolgens kun je de spray in laten trekken.

Hoe make up aanbrengen en een natuurlijke look behouden?

Veel mensen geven de voorkeur aan een natuurlijke look. Bij die look wil je bepaalde features beter laten opvallen en oneffenheden wegwerken, maar zonder dat het echt lijk alsof je make-up op hebt.

Als je een natural look wilt, dan is het belangrijk om de juiste kleur foundation te nemen. Voorkom dat je de foundation te dik aanbrengt. Je kunt oogschaduw vervangen met een bronzer, zodat het contrast niet te groot wordt. Kies een lippenstift die dezelfde kleur heeft als je eigen lippen.

Veel meer dan bovenstaande tips heb je eigenlijk niet nodig voor de natural look. Wil je toch graag mascara gebruiken, kies dan voor een lichtere mascara. Kies bijvoorbeeld voor een bruine mascara als je normaal gesproken zwarte mascara gebruikt.

Make up aanbrengen hoeft niet moeilijk te zijn

Met bovenstaande tips wordt het een stuk eenvoudiger om make up aan te brengen. De kans is nu dan ook een stuk kleiner dat je je nog eens afvraagt “hoe make up aanbrengen?”.

Zit je toch nog eens met vragen over make-up aanbrengen, kijk dan eens rond op ons blog. Hier vind je namelijk nog veel meer handige informatie over het aanbrengen van make-up.