Extreem vette huid

Extreem vette huid

Heb jij een extreem vette huid? Veel vrouwen met een vette huid hebben het idee dat ze geen make-up meer kunnen gebruiken. “Wordt de huid daar niet alleen maar vetter van?”

Dat is een misverstand, want ook als je een vette huid hebt, kun je bijvoorbeeld prima foundation op je gezicht aanbrengen. Belangrijk is alleen dat je de juiste make-up gebruikt voor jouw huidtype. Net als dat je bijvoorbeeld ook een ander soort make-up zou gebruiken als je een erg droge huid zou hebben.

In deze blog vertellen we je meer over make-up voor een vette huid. Bovendien geven we je ook tips om een minder vette huid te krijgen. Na het lezen van deze blog weet je dus hoe je make-up kunt aanbrengen op een extreem vette huid.

De oorzaak van een extreem vette huid

Om te weten hoe je een vette huid het best kunt behandelen, is het belangrijk dat je weet wat de oorzaak van een vettige huid is. Niet altijd kun je er zelf iets aan doen als je huid vettig is. Het is namelijk ook afhankelijk van je genen.

De ene persoon heeft nu eenmaal eerder een vettige huid dan een ander. Als je die pech hebt, moet je iets beter opletten. Hieronder lees je wat andere oorzaken kunnen zijn voor een vette huid en hoe je een vette huid kunt behandelen.

Een vette huid kan echter ook andere oorzaken hebben. Eet je bijvoorbeeld veel producten die je bloedsuiker doen stijgen, dan kun je ook een vette huid en acné krijgen.

Ook als je aan het menstrueren bent, wordt je huid sneller vettig en onzuiver. Ook stress en slaaptekort kunnen veel invloed hebben op hoe gezond je huid is. Daarnaast is het belangrijk om niet te lang en te heet te douchen.

Ook dat kan namelijk tot een vette huid leiden. Het best is om nog even met koud water na te spoelen als je gedoucht hebt. Dat zorgt namelijk voor een betere doorbloeding. Hierdoor blijft je huid ook gezonder.

Hoe kun je een extreem vette huid behandelen?

Een extreem vette huid is niet prettig om te hebben. Het maakt het vinden van passende make-up bijvoorbeeld lastiger. Er zijn wel een aantal manieren om je huid minder vettig te maken.

Om te beginnen is het belangrijk dat je een goede cleanser hebt. Als je huid vettig is, is het belangrijk om een milde cleanser te hebben. Is de cleanser niet mild genoeg, dan verwijdert deze te veel vet van je huid, waardoor je huid juist meer talg aanmaakt en dus nog vettiger wordt.

Door een peeling aan te brengen, kun je de talgklieren ontstoppen. Zo leidt een vette huid minder snel tot puistjes. Je kunt een olie gebruiken als nachtcrème om talgvorming tegen te gaan.

Een goede olie om te gebruiken als je een vette huid hebt, is bijvoorbeeld kokosolie. Daarnaast heeft olie nog meer gunstige eigenschappen voor de huid. Zo kan het bijvoorbeeld helpen om rimpels tegen te gaan.

Wat voor make-up kun je het best gebruiken?

Als je een vettige huid hebt, kun je ook beter een ander soort make-up gebruiken dan met een normale of droge huid. Om te beginnen is het aan te raden om foundation met een matte finish te gebruiken.

Zo gaat je huid namelijk minder glimmen, waardoor de huid er ook minder vettig uitziet. Probeer puistjes niet met een dikke laag make-up te bedekken. Een te dikke laag make-up zorgt ervoor dat je talgklieren juist eerder verstopt raken, waardoor je het probleem verergert.

Kies bijvoorbeeld voor foundations die het ingrediënt salicylzuur bevatten. Dit is een ingrediënt dat ervoor zorgt dat de poriën minder snel verstopt raken. Hierdoor vermindert de kans op puistjes.

Maak je huid goed schoon

Ga niet slapen met je make-up op, want hierdoor kunnen je poriën verstopt raken. Zorg er dus voor dat je je huid goed reinigt voordat je gaat slapen. Breng vervolgens een nachtcrème aan.

De meeste crèmes bestaan grotendeels uit water en zullen ervoor zorgen dat je huid meer talg aanmaakt. Om die reden raden we aan om in plaats van een crème, een olie als nachtcrème te gebruiken. Kokosolie is een echte aanrader.

Conclusie

Een vette huid is niet prettig. Gelukkig zijn er verschillende manieren om een vette huid tegen te gaan. Let goed op je eten en probeer milde make-up te gebruiken, om te voorkomen dat de huid nog vettiger wordt.

Reinig je gezicht goed voordat je gaat slapen en gebruik bijvoorbeeld kokosolie in plaats van een nachtcrème. Zo kun je ervoor zorgen dat je een minder vettige huid krijgt.

Je kunt ook een natuurlijke aanleg hebben voor een vettere huid. Dat wil echter niet zeggen dat je een vettige huid niet tegen kunt gaan. Door bovenstaande tips op te volgen, kun je ervoor zorgen dat je huid minder vettig wordt.