Hoe kan ik het beste foundation aanbrengen?

Hoe kan ik het beste foundation aanbrengen is de vraag waar we jou vandaag een antwoord op gaan geven.

Foundation aanbrengen is niet altijd even makkelijk en mocht jij ervoor willen zorgen dat je er perfect uitziet voor een speciale gelegenheid, dan is het aan te raden om dit artikel te lezen.

In dit artikel gaan we jou namelijk precies vertellen hoe je dit het beste kunt doen.

Momenteel hebben we te maken met een lockdown vanwege het coronavirus, waarschijnlijk zijn er nu minder momenten waarvoor je er op en top uit wilt zien.

Echter komen deze momenten er wel weer aan aangezien de kans groot is dat we straks weer terug kunnen naar het oude normaal. Voor nu zal je even je eigen leuke momenten moeten creëren om je op te maken.

Één ding is in ieder geval een feit en dat is dat het ook erg leuk kan zijn om je op te maken. Met de tips die wij je onderstaand geven wordt het al helemaal leuk om je op te maken.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust. Heb je nog leuke onderwerpen waar wij over kunnen schrijven, dan kan je deze ook doorgeven!

De juiste kleur van je foundation

De eerste tip is meteen een zeer belangrijke bij het foundation aanbrengen. Je zult namelijk eerst goed moeten bepalen welke foundation goed bij jou past. Welke kleur staat je goed en past goed bij je huid.

Mocht jij het zelf lastig vinden om dit te bepalen, dan is het aan te raden om dit aan iemand in de winkel of salon te vragen. Zij hebben er erg veel verstand van en zij kunnen jou de juiste tips geven.

Zo voorkom je dat je de verkeerde kleur gebruikt. Wanneer je de verkeerde kleur gebruikt, dan krijg je een soort van masker-effect, dit is niet heel mooi. Dit betekent namelijk dat je heel erg goed ziet dat je foundation hebt aangebracht.

Heb je onlangs een kleur foundation gekocht die het net niet helemaal is? Dan kan je het misschien nog fixen door het te mixen met wat bronzer of highlighter. Is de kleur helemaal verkeerd? Dan raden wij het je toch echt aan om een andere variant te kopen.

Bereid de huid goed voor

Wil jij je foundation op doen, dan is het belangrijk dat je de huid eerst goed voorbereid. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om een warme natte handdoek een paar minuten op je gezicht te leggen, het is dan niet de bedoeling dat je wrijft. Dit zorgt ervoor dat je huid ontspant en dat de make-up ook beter blijft zitten. 

Het gebruiken van vochtinbrengende crème

De tip die we je nu gaan geven is een hele goede, veel mensen kennen deze namelijk nog niet. Het is namelijk echt aan te raden om een vochtinbrengende crème aan te brengen. Dit zorgt er namelijk voor dat er minder droge stukken ontstaan in je foundation.

Het gebruiken van concealer

De meeste vrouwen zijn het niet helemaal eens over het feit of men concealer op moet doen voordat er foundation is aangebracht of nadat er foundation is aangebracht.

Wij hebben hier ook onze eigen mening over en deze delen wij graag met je. Wij zijn namelijk van mening dat het verstandiger is om eerst concealer te gebruiken en daarna pas foundation.

Dit zorgt er namelijk voor dat je de grootste oneffenheden al kunt wegwerken. Hierbij kan je denken aan blauwe plekjes, roodheid maar ook aan puistjes of pukkels.

Uiteraard kan je veel verbergen met foundation, echter kan je met concealer voorkomen dat je op een plek op je gezicht een dikke laag make-up hebt.

Leg de focus op een aantal gebieden

Wanneer je de foundation aanbrengt is het aan te raden om je op meerdere gebieden op je gezicht te focussen. Kies er in ieder geval nooit voor om vanuit een punt alle make-up aan te brengen.

Het is namelijk verstandiger om de make-up vanaf je kin, je voorhoofd en je wangen te verdelen. Het aanbrengen van de make-up kan je doen met behulp van een sponsje, maar ook gewoon met je vingers.

Wil je de make-up verdelen, dan is het aan te raden om dit te doen met een platte foundation kwast. Kies bijvoorbeeld voor een kabuki kwast, deze staat er bij de experts zeer goed op!

Naar beneden blenden

Maak jij gebruik van vloeibare foundation? Dan is het verstandig om dit van boven naar beneden aan te brengen. Doe dit dus niet andersom! Ook hierbij is het aan te raden om gebruik te maken van een platte foundation kwast.

Dit zorgt ervoor dat de foundation dankzij de kleine haartjes van de kwast op je gezicht aangebracht kan worden. Wanneer je de make-up op deze manier aanbrengt, dan leg je de haartjes plat, deze vallen hierdoor minder op.