Hoe haal je wallen weg?

Iedereen heeft er wel eens mee te maken, met wallen onder de ogen. Niet zo leuk natuurlijk, want ze laten je er vermoeid en lusteloos uitzien. gelukkig kun je veel doen om de wallen weg te nemen.

Haal wallen weg door massage en kou

Bij de vraag hoe haal je wallen weg is het belangrijk om te weten of sprake is van een vet of vochtophoping. Worden de wallen minder in de loop van de dag, dan heb je doorgaans te maken met wallen door vocht. Deze wallen haal je weg door massage en door het gebruik van kou.

Kies voor een speciale oogcrème

Ook zijn er speciale oogcrèmes die het vocht helpen afdrijven. Zijn de wallen heel de dag even duidelijk zichtbaar? Dan heb je te maken met vetwallen. deze wallen reageren niet op kou en ook niet op een massage.

Zorgt voor stevigheid van de huid

Heb je wallen, dan is het gebruik van een oogcrème aan te raden. Gebruik de crème in de ochtend en in de avond voor het beste resultaat Oogcrème zorgt voor stevigheid van de huid, als je kiest voor een crème met collageen.

Kies voor een oogcrème met cafeïne

Heb je vochtwallen? Kies dan bij voorkeur een oogcrème met cafeïne. Vanwege de vochtafvoerende werking van cafeïne, zie je al heel erg snel resultaat en zie je de wallen minder nadrukkelijk aanwezig worden. Ook een extra kussen kan helpen om wallen weg te halen. Je ligt wat hoger en dat scheelt ook behoorlijk.

Zorg dat de lymfestroom gestimuleerd worden

Heb je wallen onder de ogen, zorg dan dat de lymfestroom gestimuleerd wordt. Deze stroom kan door lang slapen, te weinig water tot je nemen, te zout eten of een flinke huilbui stil komen te liggen. Door zachtjes te kloppen met je ringvinger, stimuleer je de lymfestroom.

Klop zachtjes vanaf de neus naar de buitenste ooghoek

Door te kloppen, dit doe je zachtjes, stimuleer je de lymfestroom. Vocht wordt op die manier sneller afgevoerd. Werk bij dit kloppen altijd vanaf de neus naar de buitenste ooghoek en dus nooit andersom.

Maak gebruik van kou

Om de lymfestroom op gang te brengen, kun je ook kou gebruiken. Een koud washandje of de bolle kant van een koude lepel helpen om je wallen al binnen enkele minuten in omvang af te laten nemen.

Verzorg de kwetsbare huid rondom je ogen

Wat ook helpt als je te maken hebt met wallen, is het nemen van een oogmasker. Breng het masker aan op een gereinigde huid. Zo kun je vochtophoping heel snel verminderen en verzorg je meteen ook de kwetsbare huid rondom je ogen.

Door de schaduw vallen de wallen extra op

Het is eveneens belangrijk bij de vraag hoe haal je wallen weg aandacht te besteden aan de schaduwen die wallen veroorzaken. Probeer de wallen te verbergen. Omdat wallen wat verder naar voren liggen, dan werpen ze een schaduw op de huid eronder. Dat maakt dat de wallen extra opvallen.

Kies voor de juiste camouflage

Met de juiste camouflage kun je gemakkelijk iets doen aan de schaduwen. Zo is een highlighter ideaal als je lichte wallen hebt en geen gebruik maakt van foundation. Je licht de schaduwzones op met kleinere stipjes, die je daarna uitgewerkt met een penseel tip. Breng overigens de highlighter alleen onder de wallen aan en dus niet op de wallen.

Een van de beste aanbieders is Meroda Cosmetics

Hoe je het ook wendt of keert, het gebruik van alleen de beste cosmetica helpt ook altijd om wallen te voorkomen. Hoe beter de producten zijn die je neemt, hoe kleiner de kans op onzuiverheden, rode vlekjes en ook wallen. De aanbieder van de beste producten op dit moment is zonder twijfel Meroda Cosmetics.

Met de Changing foundation heb je een unieke foundation

Meroda Cosmetics is een luxe cosmeticamerk dat met de Changing foundation een unieke foundation ontwikkelde. Deze foundation neemt op het moment dat het contact maakt met de huid jouw huidskleur aan. Daarmee is er dus een einde gekomen aan de eeuwige zoektocht naar de juiste kleur foundation.

Ook theezakjes kunnen je helpen

Dan nog even terug naar de vraag hoe haal je wallen weg. Theezakjes kunnen je ook helpen. Bewaar gebruikte theezakjes in de koelkast. Leg ze vervolgens de volgende ochtend gedurende tien minuten onder de ogen. De koude zakjes in combinatie met de theïne uit de thee stimuleert de bloeddoorstroming in je ogen.

Ga voor de aardappel

Ook een schijfje komkommer en zelfs aardappel kan je van de wallen af helpen. Door de aanwezige enzymen in de aardappelen trekken giftige stoffen langzaam uit je huid. Leg een stukje aardappel elke dag twintig minuten op je ogen en je ziet snel resultaat.

De helende werking van de komkommer

Dat een schijfje komkommer helpt, dat wisten we al geruime tijd. Komkommer heeft een helende werking en helpt je ook om de wallen onder de ogen te laten verdwijnen. Bovendien hebben de komkommerschijfjes uit de koelkast een verfrissende werking. En zo zijn er meer dan voldoende manieren om die vervelende wallen snel weg te krijgen.