Foundation tips

Het werken met foundation is een kwestie van doen. Je merkt dat hoe langer je het product gebruikt, hoe gemakkelijker het je af gaat. Hoe ouder je wordt, hoe beter je ook weet welke type foundation je nodig hebt.

Begin je net met het gebruiken van foundation, dan is het echt zoeken. Zoeken naar het voor jou perfecte product, maar ook naar de beste manieren om het aan te brengen.

We geven je hier een aantal gouden foundation tips. Daarbij moet je uiteraard altijd je eigen voorkeur mee laten wegen. Alleen jij bepaalt wat jij het mooiste vindt voor je gezicht.

Laat wallen en donkere kringen als sneeuw voor de zon verdwijnen

Goede foundation en de wallen onder de ogen verdwijnen als de bekende sneeuw voor de zon. Je wilt en krijgt een flawless skin met foundation. Donkere kringen en vlekjes?

Die werk je gemakkelijk weg. Mits je maar het juiste product gebruikt dus. De eerste tip die we je mee willen geven is een primer voor de zogenaamde T-zone gebruiken.

Werken met een primer is de beste manier om de routine die het aanbrengen van foundation heet te beginnen. Concreet betekent dit dat je primer aanbrengt op je voorhoofd, de neus en de kin.

Op die plekken zitten ook veruit de meeste poriën in het gezicht. Met het aanbrengen van een primer blijft foundation langer op zijn plek zitten. En dat is precies dat wat je zoekt.

Gebruik color correctors, concealer en foundation

Het is belangrijk bij het gebruik van foundation de juiste volgorde aan te houden. Daar ligt de basis voor een frisse uitstraling. In eerste instantie breng je de color correctors aan.

Vervolgens leg je de basis voor de make up met een foundation en dan breng je concealer aan. Je hebt verschillende soorten color correctors. Deze zorgen ervoor dat onzuiverheden verdwijnen.

Heb je donkere kringen, dan kun je prima de kleur geel gebruiken. Wil je rode vlekjes wegwerken, dan verdient groen de voorkeur. Breng het product aan met een kwastje of met de vingers. Veeg het vervolgens niet helemaal uit.

Zoek naar de foundation met een juiste formule met de juiste dekking

Het vinden van de juiste foundation betekent dat je zoekt naar de juiste formule, de goede dekking. Heb je een droge huid, dan is het erg belangrijk om voor een foundation te kiezen met olie.

Mocht je nou een vette huid hebben, dan gebruik je een product zonder olie. De juiste ondertoon is ook al belangrijk voor de foundation. Ben jij iemand die een koele, warme of een meer neutrale ondertoon heeft?

Houd er rekening mee als je foundation koopt. Mocht je er nou helemaal niet uitkomen, raadpleeg dan een medewerker van een parfumerie. Die kan je altijd wegwijs maken in de wereld van de foundation.

Over het aanbrengen van foundation kun je ondertussen een boek schrijven

Dan het aanbrengen van foundation. Je kunt er ondertussen een boek over schrijven. Kwestie die in dat kader steeds opnieuw speelt is of je nu gewoon de vingers gebruikt of kies je voor een speciale kwast?

Met zowel de kwast als met de vingers kun je echter op prima wijze de foundation aanbrengen. Ook dit zul je moeten ervaren. Wat wel belangrijk is, is dat je op die plekken begint waar de foundation het meest noodzakelijk is.

Vaak zijn dit de wangen. Vergeet niet dat op de plek waar jij de kwast zet, daar ook de meeste foundation achterblijft.

Zo geef jij de jukbeenderen extra accent

In de lijst met foundation tips kun je ook het gebruik van luminizer of elixir tegenkomen. Dit doe je met behulp van een spons of een kwast en voor je later foundation aanbrengt.

Wil jij bijvoorbeeld je mooie jukbeenderen extra accent geven? Een drupje met luminizer of elixir op de kwast aanbrengen en je bent klaar. Je maakt het geheel vervolgens af met een mooie highlighter.

Beoordeel de foundation niet alleen op basis van de prijs

Nog een tip; beoordeel een foundation niet op de prijs. Ga er niet vanuit dat een duurdere foundation ook meteen beter is. Dat hoeft namelijk helemaal niet het geval te zijn.

Ook bij de drogist heb je tal van foundations die hun werk meer dan goed doen. Het nadeel van het aanschaffen van een goedkope foundation bij de drogist is dat je daar amper de kans hebt het product te testen.

Dat kan bij een parfumerie dan weer wel. Aan de andere kant weet je dan ook dat je meer geld kwijt bent voor het product. Het is maar net wat jij belangrijk vindt en welk budget jij precies hebt.

Met foundation kun je alle kanten op. Lees je goed in als je het voor het eerst gaat gebruiken. Gaandeweg ga je merken dat hoe vaker je met het product gewerkt hebt hoe gemakkelijker het je af gaat.