Make up verwijderen met water

Make up verwijderen met water

Meroda Cosmetics zet innovatieve en vernieuwende cosmeticaproducten in de markt. De producten zijn geschikt voor iedereen, ongeacht welk huidtype je hebt en ongeacht van welk geslacht je bent.

Meroda Cosmetics bekend van de Changing foundation

De producten zijn dierproefvrij gemaakt, ze zijn niet comedogeen en bevatten SPF. Het zijn top producten, waarvan de Changing foundation de meest bekende is. Deze foundation past zich aan jouw huidskleur aan.

Belangrijk om dagelijks je gezichtshuid te reinigen

Wil je echter gebruik maken van deze innovatieve producten, dan is het belangrijk om dagelijks je huid goed te reinigen. Doe je dat niet, dan kunnen de achtergebleven make up resten zorgen voor onzuiverheden en eventueel puistjes. En dat is uiteraard niet de bedoeling.

Verwijder de make up volgens een stappenplan

Het verwijderen van make up doe je volgens een stappenplan. Water speelt daarbij in verschillende opzichten een hoofdrol. Bij het verwijderen van make up is het belangrijk dat ook echt alle make up verwijderd wordt. Je gezicht moet helemaal schoon worden. Zeker een vette huid moet je extra goed reinigen.

Overtollig talg kan de poriën verstoppen

Als je de make up van je vette huid niet goed verwijdert, dan kan overtollig talg voor verstopte poriën zorgen. En iedereen die make up gebruikt weet dat dit gevolgen kan hebben in de vorm van puistjes en onzuiverheden. Zaak dus de make up helemaal weg te halen van je gezicht.

Begin het verwijderen in de zone rond je ogen

Je begint het verwijderen van de make up niet met water overigens. Je begint met de ogen, een zeer gevoelig gebied vanwege de dunne huid. Je haalt de make up voorzichtig weg door met een wattenschijf te deppen. De wattenschijf voorzie je van een speciaal oog make up remover.

Maak gebruik van lauwwarm water

Om de resten van oogschaduw en foundation weg te halen en eventueel aanwezige blush, maak je gebruik van water. Bij voorkeur lauwwarm water. Met dit water haal je het grootste deel van je make up weg en haal je het vuil van je gezicht. Doe dit goed met behulp van water, alles wat blijft zitten kan zorgen voor onzuiverheden.

Make up remover die past bij jouw huidtype

Vervolgens ga je aan de slag met make up remover, een remover die past bij jouw specifieke huidtype. Gebruik een lotion of een speciaal reinigingsmiddel. Vervolgens ga jij je gezicht andermaal spoelen met water, zodat je de meeste make up verwijdert. Spoelen doe je opnieuw met lauwwarm water.

Haal met een tonic ook de laatste restjes make up weg

Je kunt nu eventueel een tonic gebruiken om er zeker van te zijn ook de laatste restjes make up weg te nemen om vervolgens je huid te hydrateren. Als jij de make up verwijdert, kan je huid soms namelijk ietwat droog en ook trekkerig aanvoelen. Als je make up weghaalt, haal je namelijk ook de natuurlijk aanwezige olie en talg weg.

Zorg dat de huid voldoende kan hydrateren

Het is dus zaak om de huid de gelegenheid te geven om voldoende te hydrateren. Daarvoor kun je overigens prima een mineraliserend water gebruiken om voor extra hydratatie van je gezichtshuid te zorgen. Zo zie je maar dat water toch een belangrijke rol speelt bij het verwijderen van de make up.

Ook exfoliëren van de huid is erg belangrijk

Bij het verwijderen van make up is ook exfoliëren van de gezichtshuid erg belangrijk. Door te exfoliëren haal je dode huidcellen weg. Deze cellen kunnen ook de oorzaak zijn van verstopte poriën met puistjes en onzuiverheden als gevolg. Exfoliëren heeft bovendien vaak een positief effect op de rimpels en oneffenheden in je gezicht.

Zo houd je de gezichtshuid steeds in de beste conditie

Heb je met behulp van onder meer water alle make up verwijderd? Dan kun je nog een dag- nachtcrème gebruiken om de gezichtshuid in goede en gezonde conditie te houden. Alleen als sprake is van een schone huid, komen alle positieve eigenschappen van de producten van Meroda Cosmetics tot uiting.

Let op de producten die je gebruikt

Het is overigens belangrijk als je een vette huid hebt om de producten die je gebruikt zorgvuldig te kiezen. Maak bij het verwijderen van make up nooit gebruik van een agressieve make up remover. Dan kan namelijk zomaar een averechts effect hebben.

Ook als je geen make up gebruikt

Verwijder je make up van de gezichtshuid, zorg dan altijd dat de balans hersteld wordt en het is ook als je geen make up gebruikt ook elke avond je gezicht goed te reinigen. Op die manier haal je vuil, onzuiverheden, talg, zweet en stof weg. Je kunt hiervoor een lotion gebruiken.

Check of je gezicht helemaal gereinigd is

Om er zeker van te zijn dat je echt alle make up verwijderd hebt, kun je de check met de wattenschijfjes doen. Je maakt het wattenschijfje wat vochtig met water en haalt het op verschillende plekken langs je gezicht. Blijft er niets op het wattenschijfje achter, dan kun je ervan uit gaan dat je gezicht schoon is.