Welke kleur past bij mij?

welke kleur past bij mij

Als het gespreksonderwerp foundation is, dan wordt in heel erg veel gevallen gesproken over de kleur. Of beter; het vinden van de juiste kleur. Voor veel vrouwen is en blijft dat toch iets moeilijks.

Het is bij het vinden van de juiste kleur zaak je eigen kleur te omarmen. Er zijn nog steeds veel vrouwen die dat niet doen en proberen een andere kleur te creëren. Onder andere met foundation.

De eeuwige discussie: welke kleur past bij mij?

Meer nog dan of je kiest voor een foundation op water- of oliebasis, gaat de discussie wat betreft foundation vaker over de kleur en het vinden van de juiste kleur. Of anders: welke kleur past bij mij?

Zeker als je net begint met het gebruiken van foundation is het echt zoeken. Later gaat dat gemakkelijker. Dat geldt ook voor het op de juiste manier aanbrengen van foundation. Hoe meer ervaring, hoe sneller het gaat.

Heb jij blauwe of groene aders?

Elk huidtype vraagt om een andere soort foundation. Bij het vinden van de juiste kleur is het uitermate belangrijk of jij iemand bent die een koele of een warme ondertoon heeft.

Een handig hulpmiddel is te kijken naar de aders aan de binnenkant van je pols. Zijn die aders blauw? Dan heb jij een koele ondertoon. Zijn de aders groen? Dan ben jij iemand die een warme ondertoon heeft.

Bij een koele ondertoon kies je voor een foundation met een meer beige of roze ondertoon. Bij groene aders kies je eerder voor een gouden of gele ondertoon.

Je kunt soms ook goed met een neutrale ondertoon uit de voeten

Het kan een probleem zijn om de kleur van je aders te bepalen. Soms ligt die kleur namelijk precies tussen de kleuren blauw en groen in. In dat geval heb je een neutrale ondertoon.

Je bent dan ook iemand die in de zomer niet heel snel bruin wordt en ook al niet erg snel verbrandt. Kies dan voor de neutrale ondertoon, dan zit je altijd goed.

Test de kleur thuis en geef het product heel even de tijd

Bij voorkeur test je de kleuren thuis. In alle rust, zittend voor de spiegel. Voor je test is het goed te weten dat je de kleuren even de tijd moet geven. Sommigen producten moeten even de tijd krijgen in te werken.

Ga je poeders testen op kleur, breng de poeder dan bij voorkeur met een draaibeweging en met een kwastje aan op de kaaklijn. Geef het dan ook even de tijd. Zie je dat het product opgaat in de eigen huidskleur, dan heb je een match en de juiste kleur dus te pakken.

Een goede foundation valt wat betreft de kleur niet op

Een goede foundation is een foundation die niet opvalt. Die als het ware opgaat in jouw eigen kleur. Probeer ook nooit een andere kleur te creëren met foundation.

Dan sla je de plank volledig mis. Soms heb je het geluk dat jij het antwoord op de vraag welke kleur past bij mij gewoon in de winkel vindt. Dat hoeft echter niet altijd het geval te zijn.

Soms is jouw kleur er gewoon niet. Wat je dan kunt doen is proberen de kleur zelf te realiseren, heel simpel door te mengen. Koop een tint die iets donkerder is dan jouw eigen kleur. Met bijvoorbeeld een dagcrème kun je vervolgens trachten de kleur precies aan te laten sluiten bij jouw eigen kleur.

In de zomer een andere kleur dan in de wintermaanden?

Dan heb je ook nog mensen die in de zomer een heel andere tint hebben dan in de winter. Dat geldt zeker voor mensen die sneller bruin worden. In dat geval probeer je gewoon een aantal kleuren. De ene kleur past wellicht beter in de winter, een ander in de zomer. Het gaat om de match én het gaat er om dat jij je er prettig bij voelt.

Welke kleur past bij mij? Check de kleur in je nek of decolleté

Of een bepaalde kleur matcht bij jouw eigen kleur ligt er aan hoe jij jouw eigen kleur bepaald hebt. Wil jij jouw echte kleur, dan is dat een andere kleur dan de kleur in je gezicht.

Het decolleté of de nek geven een beter beeld van jouw echte kleur dan je gezicht. Ga maar na, met jouw hoofd loop je vaker in de zon, met je decolleté minder. Check dus de gekozen kleur met de kleur van je decolleté of je nek.

Nog iets anders; ben jij iemand die kiest om de producten te kopen bij de drogist of ga je naar de parfumerie? Het grootste verschil? De prijs vooral. Bij de drogist koop je vaak de meest voordelige foundations, die overigens van prima kwaliteit kunnen zijn.

Het testen of beoordelen of de kleur matcht is echter vaak lastig bij die drogist. De verlichting is er vaak slecht en er is geen ruimte goed te testen. Bij de parfumerie kan dat beter. Maar daar is de prijs dan ook weer naar.