Primer droge huid

Heb je een droge huid, dan is je huid afhankelijk van een crèmige en vooral voedende primer die de huid de gehele dag hydrateert. Bij een droge huid is het altijd verstandig een primer met hydraterende ingrediënten te kiezen, bijvoorbeeld met hyaluronzuur en glycerine.

Geen matterende foundation bij een droge huid

Heb je een droge huid, gebruik dan geen primer met een matterende werking. In dat geval; namelijk zal je huid nog meer uitdrogen. Een goede primer is de perfecte ondergrond voor make up. Het beschermt de huid en houdt de make up op de plaats. Primer laat make up vooral beter hechten.

Eerst dagcrème, dan pas primer

Of je nou een droge huid hebt of een vette huid, je brengt de primer pas aan nadat je de dagcrème hebt aangebracht. Vaak is een dun laagje primer al voldoende. Primer aanbrengen kan prima met een Kabuki kwast en gewoon met de vingers.

Anders worden de droge huidcellen uitgelicht

Primer breng je verspreid aan over heel je gezicht, dus ook in het gebied rond de ogen. Het is uitermate belangrijk een primer te kiezen die past bij je huid. Doe je dat niet, dan gaat de foundation later zorgen dat de droge huidcellen extra benadrukt worden, en dat wil je niet.

Extra voeding voor de dode huid

Een primer droge huid kan ook een hybride primer en moisturizer zijn. Op die manier wordt de droge huid extra gevoed. Soms beschikt de primer droge huid ook SPF 20. Dit biedt bescherming van de huid tegen Uv-straling. De huid krijgt zo extra vitamine complex en wordt zachter.

Zo worden de poriën extra verfijnd

Door deze toevoeging worden de poriën van de huid verfijnd en is de huid klaar om van foundation en andere make up voorzien te worden. Wat zeker is, is dat een droge huid smeekt om een extra hydraterende primer.

Extra vochtboost voor je teint

Gebruik je een hydraterende primer, dan geeft dat je teint extra vochtboost. Je krijgt zo een mooi egaal canvas op je gezicht voor de foundation, die je nadien dus aanbrengt op je gezichtshuid.

Blijft langer zitten en zit ook gewoon beter

Heb je een droge huid en gebruik je een hydraterende primer, dan merk je altijd meteen dat de primer beter over je huid verspreid wordt. Je make up blijft zo niet alleen langer zitten, het zit ook gewoon beter. Zichtbaar beter.

Verschillende formules; van crème tot spray

De hydraterende primers die perfect zijn voor een droge huid, heb je tegenwoordig in verschillende formules. Je hebt de bekende crème, maar kunt ook prima uit de voeten met serums, oliën, gels en ook sprays.

Primers in verschillende uitvoeringen

Primers heb je tegenwoordig toch al in heel veel verschillende uitvoeringen. Zo kennen we matterende primers, primers voor de vette huid, kleurcorrigerende primers, lichtreflecterende primers en primers speciaal om de poriën te minimaliseren.

Beste foundation verdient de beste primer

De beste foundation verdient de beste primer. Als we kijken naar de beste foundation, dan is dat natuurlijk altijd afhankelijk van wat je precies zoekt. Meroda Cosmetics biedt unieke foundations, foundations die geschikt zijn voor elke huidskleur.

De innovatieve foundation van Meroda Cosmetics

Zeer innovatief is de Changing foundation die Meroda Cosmetics je kan bieden. Deze foundation past zich bij contact met de huid aan jouw huidskleur aan. Daardoor hoef je dus nooit meer lang te zoeken naar de foundation die past bij jouw huidskleur.

Volledig dierproefvrij en vegan

De producten van Meroda Cosmetics zijn volledig dierproefvrij en vegan. De foundations bieden de huid extra bescherming en Meroda Cosmetics raadt aan de foundation met een kwast aan te brengen.

Wat doen om een droge huid te voorkomen?

Dan nog even over de droge huid. Je kunt zelf voldoende doen om een droge huid te voorkomen. Zo is het gebruik van de juiste dagcrème erg belangrijk bij het voorkomen van een droge huid.

Goede luchtvochtigheid is belangrijk voor de huid

Verder is het belangrijk de huid niet te nat te maken en uiteraard vermijd je zoveel mogelijk contact met irriterende stoffen. Ook een goede luchtvochtigheid is belangrijk voor het gezond houden van de huid.

Eet gezond en beweeg voldoende

Zoals al gesteld is het gebruik van alleen de juiste cosmetica producten ook erg belangrijk om uitdroging van de huid te voorkomen. Daarnaast helpt het ook als je gezond en gevarieerd eet, voldoende beweegt en voldoende drinkt. Met andere woorden; leef gezond.

Tekort aan talg en ureum oorzaak van een drogere huid

Overigens staat een droge huid voor een tekort aan talg. Er is pas sprake van een droge huid als je huid overal op je lichaam droog aanvoelt. Een droge huid is gevoeliger voor huidveroudering. Een droge huid duidt ook op een tekort aan ureum. Om die reden vind je ureum vaak terug in de bekende vochtinbrengende producten.