Make up verwijderen zonder remover

Make up verwijderen zonder remover

Normaliter zorg je als je make up gebruikt dat je altijd remover bij je hebt. Het kan echter, niets menselijks is ons vreemd, toch gebeuren dat jij je remover vergeten bent, het gewoon even niet bij de hand hebt of toch wel erg onverwacht ergens gaat logeren.

Het zijn zomaar momenten dat je wel je make up wilt verwijderen, maar dus geen remover bij de hand hebt. In dat geval is het goed te weten dat je make up ook op andere manieren kunt verwijderen, zelfs op geheel natuurlijke wijze.

Remover vergeten? Dat is geen reden voor paniek

Geen paniek dus, make up verwijderen zonder remover is helemaal geen probleem. Als je maar weet wat je moet doen. De eerste optie die we je aan de hand willen doen is kokosolie. Waarom?

Omdat dit een product is waarmee je op heel zachte wijze de make up van je gezicht kunt verwijderen. Kokosolie is toch al in opmars binnen de wereld van de make up.

Kokosolie is zeer mild in gebruik en door wat olie op een wattenschijf te doen verwijderen je erg gemakkelijk je make up. Dit doe je op uiterst snelle en effectieve wijze.

Bovendien blijft je huid door het gebruik van kokosolie continu verzorgd en gehydrateerd.

Gebruik melk eventueel aangevuld met amandel- of olijfolie

Een andere manier om remover te verwijderen is gebruik maken van melk eventueel aangevuld met amandel-[of olijfolie. Nieuw is het gebruik van melk niet, want Cleopatra maakte al gebruik van melk, een product dat goed zou zijn voor de huid.

Gebruik voor het verwijderen van make up bij voorkeur volle melk. De proteïne en het vet in de melk zorgen ervoor dat de huid gehydrateerd blijft.

Heb je behoorlijk zware make up op, dan kun je de melk eventueel aanvullen met wat amandel- of olijfolie. Dan verdwijnt de make up nog eenvoudiger van je gezicht.

Zorg dat je altijd babydoekjes bij de hand hebt, ook als je geen baby hebt

Als drager van make up zou je eigenlijk altijd babydoekjes bij je moeten hebben, dus ook als je helemaal geen baby hebt. Babydoekjes zijn een aanrader en komen altijd uit.

De doekjes zijn perfect voor het verwijderen van make-up en zijn veel milder dan de vaak wat agressieve remover doekjes. Babydoekjes zijn zachter en zorgen niet voor welke huidirritatie dan ook. Ook zorgen ze er niet voor dat de huid uitdroogt.

Make up verwijderen zonder remover kan met baking soda en honing

Een andere optie om make up verwijderen zonder remover gestalte te geven is door gebruik te maken van baking soda en honing. Je kunt in eerste instantie kiezen voor baking soda gemengd net een paar druppeltjes water.

Baking soda met water heeft zelfs een scrubbende werking. Behalve dat jij je huid op deze wijze schoon krijgt, word je huid ook nog eens zachter door het gebruik van baking soda.

Heb je moeite om de make up te verwijderen, probeer dan baking soda met honing. Gegarandeerd dat de make up dan snel van je gezicht verdwenen is.

Komkommers hebben altijd een goede uitwerking op de huid

Dat komkommers een goede uitwerking hebben op de huid is al lang bekend. Dat het ook nog eens een perfect product is om make up te verwijderen, is voor velen misschien verrassend.

Wat je doet is de komkommer in de blender doen en een mooie komkommer pasta maken. Die pasta gebruik je vervolgens als gezichtsreiniger. Succes verzekerd.

Mocht je wat zwaardere make up op je gezicht hebben, voeg dan wat olijfolie toe. Voordeel van het werken met een komkommer is wel dat het een ontstekingsremmende en kalmerende werking op de huid heeft.

Haal met avocado en yoghurt de make up van je huid

Ook met een avocado is het geen probleem dat je op pad bent zonder remover meegenomen te hebben. Je snijdt de avocado doormidden en pureert het. Vervolgens gebruik je een wattenstaafje en doet avocado druppels op.

Hiermee haal je de make up zo van je gezicht. Door de vitaminen die aanwezig zijn in de avocado word je huid nog gevoed ook. Tenslotte; is er geen melk in de buurt, probeer het dan met yoghurt.

Ook yoghurt kalmeert de huid en zorgt voor verkoeling. Doe wat yoghurt op een watje en je haalt de make up zo van de huid. Uiteraard geef je de voorkeur aan naturel yoghurt.

Altijd een product binnen handbereik

Er is dus geen enkele reden te panikeren als je een keer je remover vergeten bent. Probeer liever een van de bovenstaande producten dan dat jij de make up laat zitten.

Dat is minder goed voor de huid namelijk. En een van de genoemde producten is altijd wel binnen handbereik. Voorkom dat de poriën van je huid verstopt raken en verwijder elke avond de make up.

De genoemde producten doen bewezen hun werk goed. Het is dus geen experiment, maar het zijn stuk voor stuk prima manieren om de make up van je huid te halen.